Canan Öğretmenin örnek davranışı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2005 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi'nin eşi sınıf öğretmeni Canan Azazi, 2 yıl boyunca yaptığı el işlerini kimsesiz çocuklar için satışa çıkardı.

211 Parçadan oluşan takılar Aydın Belediyesi'ne ait Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Sarayı'nda açılan sergiyle satışa sunuldu. Yaklaşık 6 bin YTL beklenen takılardan elde edilecek gelirin tamamının Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yuvada kalan çocuklara bağışlanacağı bildirildi. Herkesin birilerine ayıracak zamanının mutlaka bulunduğunu belirten sınıf öğretmeni Canan Azazi, "Dedikodudan hoşlanmayız. 2 Yıl boyunca dedikoduya ayıracağım vakti, kimsesiz çocuklara ayırdım. Ve ortaya bu eserler çıktı. Çocuklarımıza yardımcı olabilirsek çok mutlu olacağım" dedi.

Serginin açılışı Aydın Valisi Mustafa Malay ve emekli valilerden Mehmet Akzambak tarafından yapıldı. Vali Mustafa Malay'ın yanı sıra Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Vali yardımcıları, daire müdürleri ve valilik çalışanlarının katıldığı açılışta eserleri ile ilgili bilgi veren Canan Azazi, çalışma süresince kendisine her türlü desteği veren ve zaman zaman çocukların bakımına ve yemek işlerine üstlenen Beyi İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi'ye teşekkür etti. Özellikle Vali Mustafa Malay'dan ve mesai arkadaşlarından büyük destek gördüğünü belirten 2 çocuk annesi Canan Azazi, "İnsanoğlu inanır ve azim gösterirse başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yaklaşık 20 ay önce "Kimsesiz çocuklara nasıl yardımcı olabilirim" diye düşündüm. Aklıma takı yapmak geldi. Ve hemen işe koyuldum. Dedikoduya ayıracağımız vakti hayırlı bir şeyler yaparak harcamak istedik. Özellikle eşimin de yoğun desteği sayesinde mesai saatleri dışında 211 parçadan oluşan bu koleksiyonu oluşturdum. Bu eserleri sembolik bedellerle satışa çıkardık. Elde edilen gelirin tamamını Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığı ile kimsesiz çocuklara bağışlayacağım" dedi.

Canan öğretmeni herkesin örnek almasını isteyen Aydın Valisi Mustafa Malay ise "Bir milletin en büyük değeri çocukları ve gençleridir. Eğer bu çocuklar iyi eğitilir ve sahip çıkılırsa ülkenin geleceği de güzel olur. Aksi takdirde bu çocuklar hem bizim için hem de ülkemiz için zararlı olabilir. Bu nedenle hepimiz bu çocuklara sahip çıkmalıyız. Canan öğretmeni bu örnek davranışından dolayı kutluyorum" dedi.

Açılışın ardından protokol ve davetliler çok sayıda takı eşyası aldı. Bir hafta açık kalacak olan "Denizde Kum Tanesi" adlı sergiden isteyen herkesin hediyelik eşya alıp kimsesiz çocuklara yardımda bulunabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber