Midyat'ta matematik olimpiyatları

Mardin'in Midyat ilçesinde kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından başlatılan 'Matematik Şenlikleri ve Olimpiyatları' kapsamında ortaokul öğrencileri arasında matematik sınavı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Midyat'ta matematik olimpiyatları

Yapılan sınava 43 okuldan 172 öğrenci katıldı. Öğrencilerin matematik alanında daha başarılı olmaları için Kaymakam Oğuzhan Bingöl öncülüğünde başlatılan proje kapsamında daha önce yapılan resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere yaklaşık 60 bin TL para ödülü verilmişti. Hayatın her alanında matematiğin önemine işaret eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Öğrencilerin özellikle muhakemede bulunma özelliği kazanmaları açısından önemli bir çalışma. Çocuklarımız her ne işle uğraşırsa uğraşsın, matematik bilerek muhakemede bulunarak uğraşsın" şeklinde konuştu.

Özel Mehmet Nezih Erdem Okulu'nda ortaokul öğrencilerinin katıldığı matematik olimpiyat sınavında merkez, belde ve köylerde bulunan 43 okuldan matematik alanında başarılı 172 öğrenci sınavda ter döktü. Yapılan sınav sonunda, birinci olan okulun katılan dört öğrencisine biner lira ödül, ikinci olan okulun dört örencisine 750'şer lira, üçüncü olan okulun dört öğrencisine 500'er lira değerinde ödül verileceği belirtildi.

Sınav sonuçlarının iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber