Memur-Sen Kırklareli şube üyeleri dayanışma kahvaltısı

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bu ülkeyi Çanakkale ruhuyla yeniden buluşturmak, teröre ve terörizme karşı olan milletimizi kucaklamak; ırkçılığa prim vermeden, seçemediği ırkından dolayı üstünlük arayışına girmeden çözümün paydaşı olmaktır" dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur-Sen Kırklareli şube üyeleri dayanışma kahvaltısı

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bu ülkeyi Çanakkale ruhuyla yeniden buluşturmak, teröre ve terörizme karşı olan milletimizi kucaklamak; ırkçılığa prim vermeden, seçemediği ırkından dolayı üstünlük arayışına girmeden çözümün paydaşı olmaktır" dedi.

Memur-Sen Kırklareli Şube üyeleri dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Kırklareli Öğretmenler Evi'nde yapılan dayanışma kahvaltısına katılan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, "Sürecin çözümünde 36 maddelik bir raporumuz var. Süreçte insanoğlunun esas alınmasını önemsiyoruz. İfade, inanç özgürlüğü devlet ve millet kaynaşması için önemlidir. Devlet ve millet kaynaşması için önemli gördüğüm bu süreçte, Trakya'ya Serhad Şehri Kırklareli'ne çok büyük görevler düşüyor" ifade etti.

Bu ülkenin vatandaşı olarak artık çocuklarını Güneydoğu'ya askere gönderen anne ve babaların acı çekmesini; Güneydoğu'ya tayini çıkan öğretmen, hemşire ve doktor başta olmak üzere üyelerimizin de orada can güvenliğiyle ilgili sıkıntı yaşamasını istemediklerinin altını çizen Gündoğdu, "Elbette bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bizim kırmızı çizgimiz, şehitlerimiz; istikametimiz ise, milletin beklentisidir. Bu ülkenin vatandaşı olarak artık çocuklarını Güneydoğu'ya askere gönderen anne ve babaların acı çekmesini; Güneydoğu'ya tayini çıkan öğretmen, hemşire ve doktor başta olmak üzere üyelerimizin de orada can güvenliğiyle ilgili sıkıntı yaşamasını istemiyorum. Güneydoğu'daki çocuklarımızın da, oralarda can güvenliği sorunu yaşandığı için öğretmen açığı fazla olması dolayısıyla, öğretmensiz kalmasını istemiyorum. Adını Peygamberin adını verdiğimiz, peygamber ocağına gönderdiğimiz bu ülke için bedel ödeyen şehitlerimiz in ruhunu incitmeden, şehit yakınlarını üzmeden istikametin millet olan bir anlayışla bu projeyi yürütmemiz lazım. Bu projede zaman aşımı olmamalı. Faili meçhullerin üzerine gidilmeli. Biz burada maaşlarımız, kalkınma sorunları, inanç hürriyeti, başörtülü kadınlara getirilen yasaklar dolayısıyla sıkıntılar yaşadık ama Güneydoğu'daki kardeşlerimiz gibi dinimizi, cenazemizde ağıt yakmanın o dinde yasaklandığı gibi ucube yaklaşımları hiç görmedik. Trafik kazasından hapise düşmüş torununu ziyarete giden dedeye Kürtçeden başka dil bilmeyen bu dedeye Kürtçe torununla konuşamazsın yağsının getirildiği o dönemleri biz batıda, Trakya'da, Karadeniz'de, İç Anadolu'da yaşamadık. Onun için teröristle mücadeleyi sonuna kadar evet, hukuk devletine evet ama bataklığın kurutulmasında seçmediğimiz ırkımızdan dolayı üstünlüğü müsaade etmeden kardeşliğin çözüm projesine, bu sorundan kurtulma sürecine güçlü destek verebiliriz" dedi.

"MEDYAMIZA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

2 yıl önce bir konferans için Diyarbakır'a gittiğini anımsatan Gündoğdu, "Bir terör olayı yaşanmıştı. Olayda herhangi bir ölüm olayı bile olmamıştı sadece bir yaralanma olayı vardı. Akşam televizyonları açtığımızda Diyarbakır sanki savaş alanına dönmüş gibi gösterildi. Biz sokaktayız olayın olduğu yerdeyiz. Diyarbakır'da tüm sosyal hayat devam ediyordu. Orada sadece terör varmış gibi yansıtmanın bu sorunlarla beslenenlerin projesi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden medyamıza çok büyük görevler düşüyor. Anadilde eğitim konusunu tartışırken, eğitim Türkçe olsun, Kürtçe seçmeli ders olsun öğretilsin derken zamanın o Arapça, Fars, Türkçe vacip, Kürtçe caiz olsun sözü de önemli bir yerde duruyordu yani inanç dilini, ülke dilini ve anadiliyle anlamanın serbestliği ortaya koyan bu bakışla sorunları çözümünde kanaat önderlerimizin öncülüğünü gösteriyor" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber