Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulu yapıldı

Kastamonu iline bağlı Çatalzeytin ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulu yapıldı

Kastamonu iline bağlı Çatalzeytin ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı.

Şehit Serkan Mehmet Meşe sokakta satın aldığı 5 katlı binasına taşınmıştı. Binanın birinci katına Esnaf Odası, ikince katına ise Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifiyerleşti. Diğer katlar misafirhane olarak düzenlendi.

Saat 14.00'te kurban kesilerek ve yapılan dua ile açıldı. Açılışa Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kaymakam Erol Korkmaz, Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, AKP İl Başkanı Metin Çelik, Kastamonu Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasbi Yaprak ve Kastamonu, Karabük ve Sinop illerinde faaliyet gösteren kooperatifi başkanları ve kooperatif ortakları katıldılar.

Açılışın ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin olağan genel kuruluna geçildi. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Birol Bozkurt " Çatalzeytin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin hizmet etmekten gurur duyduğum değerli ortaklarımız

ve misafirlerimiz hepinize hoş geldiniz der sizleri şahsım yönetim ve denetim kurullarım adıma selamlar ve saygılar sunarım. Değerli ortaklarımız kooperatifimizin bir hesap yılına daha geride bırakarak deneme, yanılma yoluyla duygularıyla çalışmalarına yön verme yerine gerçek istatistik bilgilere dayalı çözüm yolarına ortaya koyan çalıştığı kurumla bütünleşerek çalışmaya devam ediyoruz.

Kooperatifimizin sizin desteklerinizle her zaman zirveye çıkarmaya çalıştık. Her yıl yeni atılımlar gerçekleştirdik. Temsil ettiğimiz sizleri güçlü, daha aktif bir kesime dönüştürmeye çalıştık. Elinizi taşın altına koymazsanız ne o taşı oynatabilmeniz ne de o taşı hareket ettirebilmeniz mümkün olur. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak yeni işler başaracağız. Atacağımız her adımda gölgemizi görmek beni hem mutlu edecek hem de her kesimin önünde yüreğimizdeki gücü artıracaktı. Hepinizi en kalbi duygularımızla selamlıyorum. Olağan genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile genel kurul başladı. Gündemin üçüncü maddesi olan genel kurul divanın seçimine geçildi. Divan Başkanlığına Kastamonu Bölge Birlik Başkanı Mehmet Ali Tosyalıoğlu, Divan Başkan Vekilliğine Kastamonu Bölge Birlik Başkan Vekili Mustafa Pazarcı, katip üyeliklere Celal Özcan ve Selahattin Erdağ oy birliği ile seçildiler.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu yıllık çalışma kurulları okunarak kabul edildi. Bilançolar ve gelir gider tabloları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulanlı ibra edildi. Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin huzur hakları ve görev harçları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 2013 yılı tahmini bütçesi okunarak oy birliği ile kabul edildi. Divan Başkanından söz alarak konuşma hakkı isteyen Kooperatif Başkanı Birol Bozkurt "Biz bir ahilik kuruluşuyuz. Son günlerde basınımızda da yer aldığı gibi ilçemizde yatılı bölge okulumuzun Kastamonu Üniversitesine bağlı meslek yüksekokulu

açılması için çalışmalarda bulunuyoruz. Bunda sayın rektörümüzün her zaman desteğini gördük sanki kendi evladıymış gibi bugün burada aramızda olması bunun tekrar göstergesidir.

Ahilik kültüründe çıraklık ustalık dönemine geçtiğinde ahi babasına ahi kaftanı giydirilir Çatalzeytin'e göstermiş hassasiyetinden dolayı

bugünün ahilik babası ilan ediyorum. Huzurlarınızda sayın rektörümü davet ediyorum." dedi.

Bozkurt, Aydın'a kaftan giydirdi.

Prof. Dr. Seyit Aydın "Teşekkür ediyorum. Bu şekilde bir sürprizi beklemiyordum. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Bu sürpriz içinde teşekkür ediyorum. Sürpriz bir babalık oldu bizim için. Çatalzeytin'imiz için de düşüncelerimiz fiile geçti şuanda Kastamonu Yüksekokulumuza bağlı iki bölümümüzü şube olarak burada açacağız. Bu seneye yetiştirmeye çalışıyoruz, muhtemelen de yetişecek. Talebe de alacağız. Yüksekokul müdürümüz burada kendisi . Kendisini devir teslim için tam yetkilendirdik. Her türlü imzayı kendisiyle atabilirsiniz. İşlemleri bitti, devralmak üzereyiz

İlave tesislerimizi de Belediye Başkanımız temin edecekler kendilerine teşekkür ediyoruz. Çatalzeytin ile beraber bundan sonra çalışacağız. Biz her türlü hizmette sizlere yardımcı olmayı arzu ediyoruz.

Bugünkü programınızın hepinize hayırlı olmasını diliyorum, teşekkür ediyorum."

Kooperatif Başkanı Birol Bozkurt "Adliyemizin kapanmasında bizim kadar kendisinin üzüldüğüne bizim kadar açılmasına mücadele ettiğine şahitlik ettiğim değerli vekilimize. Buraya kadar gelerek bizleri onurlandıran, çıraklıktan ustalığa geçmesinin ve bugünün anısına kendisine bir kaftan giydirmek istiyorum." dedi . Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen'e kaftan giydirdi.

Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen " Öncelikle bu hizmet binasının açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Yüksekokul konusundaki gelişmeyi

yeni öğrendim. Kastamonu bölgemiz özellikle sahil kısmı çok göç vermiş. Arazi yapımız nedeniyle tarım konusunda gelişemiyoruz. Sanayi atılımları yapamıyoruz coğrafya buna müsaade etmiyor. Bu şekilde olan durumlarda üniversiteler devreye giriyor.

Esnaflarımızın kuvvetli olduğu bir bölgede gelişme kaydedebiliriz.

Komşuda pişer bize de düşer

mantığını unutmayacağız ilçelerdeki her yenilik bir gelişim göstergesidir.

İlçelerdeki her yenilik diğerleri dolaylı da olsa etkileyecektir. Genel kurulun hayırlı olmasını temenni

ediyorum." dedi.

Genel kurula gelen mesajlar okunarak paylaşıldı. Bölge Birliği başarılı olan kooperatiflere bilgisayar ve plaket takdim edildi. Plaket ve bilgisayarı Kaymakam Erol Korkmaz ve Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz kooperatif çalışan İlhan Demirci'ye verdiler.

Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine; Birol Bozkurt, Sinan Karadağ, Erol Özbay, Yüce Akçay, Yavuz Demirci, Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine; Nail Özcan, Salim Meşe

seçildiler. Bölge Birliği Asıl üyeliklerine Birol Bozkurt, Sinan Karadağ seçildiler.

Son sözü alarak konuşan Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz " Başta Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanı Birol Bozkurt'a bu güzel binayı ilçemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Çatalzeytin'e sayın vekilim ve sayın rektörüm gelerek Çatalzeytin Meslek Yüksekokulunun açılacağını esnafımız duydu. Bazı spekülasyonlar vardı açılıyor, açılmıyor gibi. Bu durum netleşti. ilçemizde 130 kişinin çalıştığı bir tekstil fabrikası kurduk, tam anlamıyla hareket sağlanamadı. Çatalzeytin'de ekonomik canlılığı sağlamak için yüksekokul olması gerekiyordu bu da oldu. Biz bütün imkanlarımızı kullanarak bizim öğrenci hedefimiz en Çatalzeytin nüfusu kadar . Bu düşüncemizi gerçekleştirmek için çalışacağız." dedi.

Başkan Bozkurt teşekkür konuşmasıyla genel kurul saat 15.00'te sona erdi. Misafirlere Cumhuriyet Meydanında bulunan Gençlik Kafe'de yemek ikramında bulunuldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber