41 yıl sonra keçi gütmek için bir araya geldiler

Gazipaşa'nın Çakmak köyünde, Gökçeler Barajı'nın yapımının başlaması ile turizm pastasından pay kapmak için değişik projeler hayata geçirilmeye başlandı.olmayan bir turizm etkinliğini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
41 yıl sonra keçi gütmek için bir araya geldiler

Gökçeler Barajının manzarası ile daha da güzelleşecek olan Çakmak köyünde girişimci Coğrafya Öğretmeni Özgür Baş, hem yöre kültürünü yaşatmak hem de Türkiye'de

olmayan bir turizm etkinliğini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Projeyi köyüne 70 dönümlük alan içine keçi çiftliği kurarak başlayan Özgür Baş, oluşturduğu çekirdeksiz nar bahçelerini dinlenme alanı olarak tahsis etti. İki yılda çiftliğe getirilen damızlık saanen keçi sayısı 50'ye ulaştı.

DOĞAL HAYATLA BAŞ BAŞA

Coğrafya Öğretmeni Özgür Baş tarafından başlatılan "Keçi güt, stres at' turizm projesi, Antalya Lisesi'nden 41 yıl önce mezun olan sınıf arkadaşlarını bir araya getirerek başladı. Ziraat Yüksek Mühendisi ve saanen keçi çiftçiliğinin kurucularından biri olan Mahmut Baş'ın arkadaşları, "Keçi güt, stres at' projesinin ilk misafirleri oldu. Proje sayesinde arkadaşlarıyla hem hasret gideren hem de keçi güderek stres atan Antalya Lisesi mezunları, eski günlerini yad etti. Mühendisten öğretmene, doktordan hukukçuya, ev hanımından memuruna kadar birçok branşta görev yapan 25 arkadaş, unutulmaz bir gün yaşadı. Misafirlere doğal ortamda kahvaltı ikram eden ve keçi gütmenin ardından öğle yemeği olarak yöreye has sacta çoban kavurması ve keçi yoğurdundan yapılmış yayık ayranı ikram eden projenin sahibi Özgür Baş, "Projemiz devam edecek" dedi.

Liseden 41 yıl sonra buluşma anısına organize ettiği keçi gütme turlarının birincisini düzenlediklerini anlatan Özgür Baş, şunları söyledi: "Sabah organik köy kahvaltısı ile başlayan turumuz daha sonra sac kavurma partisi ile devam etti. Şu an herkes hayatından

memnun. İnsanların şehir hayatından koparak, köy hayatının içerisinde bulunduğu ve gerek keçileri güderek gerek tavukları güderek Gökçeler Baraj manzarası eşliğinde güzel bir hafta sonu organize ettik. Yaklaşık 50 civarında keçimiz var, kanatlılarım var. Bunların sonucu olarak da insanların doğayla baş başa, hafta sonlarını güzel geçirdikleri bir çiftlik hayatı sunmaya çalışıyoruz. Bunun ilk adımını attık. Birinci turda 30 kişilik bir talep oluştu, ilgiden çok memnun kaldık."

KEÇİ GÜTME TURUNDA BULUŞTULAR

Gazipaşa'da düzenlenen 'Keçi güt, stres at' gezisine katılan Çocuk Doktoru Ümmühan Acar,

projenin çok güzel olduğunu söyledi. Özellikle çocukların bol süt içmesini tavsiye eden Acar, şöyle konuştu: "Artık çocuklar hayvan sevgisinden, doğa sevgisinden uzak büyüyor. Bu turu herkese tavsiye ediyorum. Çocukların bire bir doğayla baş başa büyümeleri lazım. Canlı sevgisi ile doğa sevgisi ile büyüyen çocuktan ileride kimseye zarar gelmez. İnsan başarılı ise her konuda başarılı olur. Sadece ders çalışarak olmuyor, yaşadığımız dünyayı yok etmeden kıymetini bilelim,

insanlığı ve tüm canlıları sevelim."

Tura katılan Leyla Şen ise, geziden çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi: "Herkesin buraya gelerek bunları görmesini istiyoruz. Dağ havası, keçiler her şey doğal doğal ve çok güzel bir şey."

Fizik Mühendisi ve Ressam Sevil Kılınç da, bu ortamda

bulunduğu için çok mutlu olduğunu anlatarak sözlerini

şöyle sürdürdü: "Hayvanları çok severim, onların yetiştirilmesini isterim ama öldürülmesine kıyamam. Maalesef etçil olduğumuz için kendimizi bu hayvanları yemek zorundaymış gibi hissediyoruz. Bu proje çok güzel bir proje. Çünkü biz doğadan çok koptuk, toplumumuz insanlarımız doğadan çok koptu. Hayvanlardan uzaklaştık, hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılayamıyoruz maalesef. Burada böyle bir proje ile hem hayvanlara yakınlaşacağız, hem çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılanacak hem de günün stresini burada mis gibi dağ havası ile atacağız. Çok tebrik ediyorum projeyi yapanları"

Çiftliğin kurucularından Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Baş ise, geziye katılan arkadaşlarıyla 41 yıl önce Antalya Lisesinden mezun olduğunu belirterek şunları söyledi: "Aralarında doktorlar, mühendisler olan bir gurup beni ziyarete geldi. Burada keçi gütme projesi dahilinde bu organizasyonu görmelerini istedim, katıldıkları için çok memnun olduk." Bir gün keçi çobanlığı yapan doktor, mühendis, öğretmen ve hukukçulardan oluşan gurup, streslerini atarak Antalya'ya döndü. Keçi gütme turlarının bundan sonra da turist guruplarıyla devam edeceği belirtildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber