Erdoğan: Devletin kasasını boşaltmak milliyetçilik değildir/ Video

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Haber Giriş : 16 Nisan 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Somali'de yaralanan kardeşlerimiz dün gece Türkiye'ye getirildi. Bir arkadaşımız taburcu oldu. Hayatını kaybeden Kızılay personeli Somalili kardeşimize rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Türkiye olarak Somali ve Somaliland'in birleşmesi için önemli girişimlerde bulunduk.

İki taraf arasındaki görüşmelerden biz umutluyuz. Güçlü ve kararlı şekilde bu arabuluculuğu gerçekleştireceğiz.

Somali bizim girişimlerimizle dünyada dikkatleri üzerinde toplarken yine bizim çalışmalarımızla son yıllarda önemli mesafe kat etti. Somali'de manzara hızla değişiyor. Umutlar boy atıyor.


*Oğlu askerde olan muhtaç ailelere 250 lira maaş

*Erdoğan'dan şehit yakınları ve gazilere iyi haber/ Video

“MYANMAR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Myanmar'la ilgili olarak atılması gereken adımları atacak, insani konuda ne yapılması gerekiyorsa bunları yapacağız. Myanmar maalesef bu yardımlara da kapalı durumda. Burada BM'yi de devreye sokmak suretiyle adımları atacağız.

Bişkek'te görüşmelerimiz oldu. Türkiye ile Kırgızistan arasındaki toplantıyı da Bişkek'te bakanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik.

Orhun Abideleri'ne kültür bakanımız gittiler. Oradaki çalışmalarımız hakkında incelemelerde bulundular. Biz de ecdadımızdan önemli izler taşıyan Tonyukuk Abideleri'nin bulunduğu yere gittik. Ulaşım gerçekten zordu, bozkırda arazi araçlarıyla anıtlara ulaştık. Bizim için bu konularda zor yoktu ama ben milliyetçiyim diyenlerin iktidardayım dedikleri dönemde bir kere uğramadıkları yere biz geldiğimizden bu yana ulaştık, ulaşıyoruz ve bir taraftan da inşa ediyoruz.

“780 BİN KİLOMETREKAREYE TIKANIP KALMADIK”

Orhun Abideleri'nin o 46 kilometrelik yolunu biz yaptık. TİKA eli ile Moğolistan'da bir çok projeyi tamamladık. Ben bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Ak Parti iktidarının sadece 780 bin kilometrekareye tıkanıp kalmadığını, nerede neyimiz var neyimiz yok ulaştığımızı anlatıyorum.

Zira çok milliyetçi olduğunu savunan ve esip gürleyen bağırıp çağıran Bahçeli'ye ithaf olunur. Bunları gayet iyi bilmesi lazım. Ama işine gelmez. Sadece hakaretle bu süreci geçiştirmek ister. Bağırmakla çağırmakla haklılık elde edilmeyen. Üç buçuk sene de olsa, sen bir iktidar ortağı oldun ve bunun hesabını vermek durumundasın. Zaten millet sana ne kadar değer verdiği ortada. Bütün oy oranlarıyla ortada.

TİKA eli ile Moğolistan'da çok sayıda projeyi tamamladık. Bazıları devam ediyor. Ankara Caddesi'nin düzenlemesini yaptık bitirdik.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan şunları söyledi: "Milliyetçilik devletin kasasını boşatmak değildir. Milliyetçilik, milliyetçiyim diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır. Milliyetçiyim diyenler milli bankamız Merkez Bankası'nın kasasını bize 27.5 milyar dolarla teslim ettiler. Şu anda Merkez Bankası'nın döviz rezervi 127 milyar dolarla tarihi zirveye çıktı. Bahçeli hakaret ettin, çık da şunları söyle. Hodri meydan dedin. Bütün bu hesabı ortaya çıkaracağız, millete takdim edeceğim. Sen gittin IMF'ye borçlandın. Önümüzdeki ay son taksidi ödeyerek IMF'yle borç ilişkisi bitmiş oluyor. O hükümetin olduğuna göre sen de mesulsun. Biz yalanı ortaya koymak durumundayız. Madem ki hodri meydan dedin, bununla ilgili çalışmalar başlar."

'CHP'NİN TARİH KARNESİ SIFIR'

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu bizim tarihi bilmediğimizi söyledi. Biz CHP tarihini de, cumhuriyet tarihini de iyi biliriz. Bu kürsüden de başka kürsüden de Dersim hakkında, demokrasi hakkında defalarca tarih dersi verdik. Hani bir şarkı var ya, 'Mazi Kalbimde Bir Yaradır'; mazi, Kılıçdaroğlu'nun kalbinde yara olduğu için verdiğimiz tarih derslerini bir türlü öğrenemedi.

Kılıçdaroğlu'nun tarih karnesi; Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır, İstanbul şehir tarihi sıfır, futbol tarihi sıfır, Lefter'i kaleye geçirecek kadar sıfır, Türkiye tarihi yıldızlı sıfır. Suriye'nin başkenti Şam'ı son aylarda ziyaret ettiler, gözleri de kapalı olduğu için Selahattin Eyyübi türbesini görmediler, öğrenemediler. Bu partinin bizi tarih bilmemekle itham ediyor. Biz tarihi iyi biliriz, ibret de alırız. "

Akil insanların çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, CHP ve MHP'nin eleştirilerine karşın sürecin son derece başarılı yürüdüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber