Manavgat Kent Konseyi'nden gıda güvenliği projesi

Manavgat Kent Konseyi Genel Sekreterliği gıda güvenirliği konusunda yapmış olduğu projeyi açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manavgat Kent Konseyi'nden gıda güvenliği projesi

İşletmelere yönelik Turuncu bayrak uygulaması düşündüklerini açıklayan Manavgat Kent Konseyi Genel sekreteri Yiyecek- İçecek, Eğitim ve Uluslararası Kalite Uzmanı Hamza Yalçın turuncu bayrak işletmeleri arasında bir rekabet ortamı oluşturulacağını söyledi. İşletmelere bir puanlama yapılacağını kaydeden Yalçın "Belirli standartlarda o puanı yakalayan işletmelere Turuncu bayrak verilecek. 'Bu işletme yüzde 100 Gıda güvenliğini sağlıyor' diye bir simge verilecek" dedi.

Projenin taslağının Kent Konseyi Genel Kurulu'ndan geçtiğini ifade eden Yalçın projenin temel amacının Manavgat'ta hizmet veren yiyecek içecek işletmelerinin hepsinin daha sağlıklı, belirli standartlarda hizmet vermesi olduğunu belirtti. Bunun yasal mevzuatlara entegre edilerek ortaya çıkacak bir proje olduğunu kaydeden Yalçın "Bir kişi eğer bir pizzacı açacaksa, pideci açacaksa ya da köfteci dükkanı açacaksa onların kriteri, standartlarını belirliyoruz ve bunu da Belediye meclisine sunacağız. Bu geçtikten sonra oradaki standartları gıda güvenliği açısından 4 kategoriye ayırıyoruz. Oradaki mekanın yeterliliği, mekanda kullanılan demirbaş malzemelerin, bulaşık makinesi gibi malzemelerin yeterliliği, Gıda güvenliği ile ilgili kullanılan içecek ürünlerinin oradaki yıkanmasından, durulanmasından tutun uygulama şekli,

ve çalışan personelin gıda güvenliği açısından, hijyen açısından yeterliliği" şeklinde konuştu. Önümüzdeki günlerde projeyi bitirip meclise sunacaklarını ifade eden Yalçın her sektörün kendine ait ürünleri satması için de çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber