Aytaç Durak ile üç bürokratına hapis cezası

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile biri eski üç belediye bürokratı, "görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla yargılandıkları davada 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.Sanıklara verilen ceza ertelendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aytaç Durak ile üç bürokratına hapis cezası

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, sanıklar eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, belediye bürokratları Şahabettin Canımoğlu ve Özlem Kulak ile avukatları hazır bulundu. Aytaç Durak ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Hasan Gülşen, savunmasında Seyhan Baraj Gölü kenarındaki imara aykırı yapıların yıkılmadığı ve mühürlenmediği gerekçesiyle kendilerine yöneltilen

"görevi kötüye kullanmak" suçlamasını kabul etmedi.

Yıkıma ilişkin konunun görev kapsamı dışında olduğunu belirten Gülşen,

"Bahse konu yerdeki imara aykırı yapının yıkımıyla ilgili encümen kararını alarak ilgili yere gönderdim. Bu konuda görevi kötüye kullanma kastım ve aynı zamanda kamunun zararı yok. Mevzuata aykırı yapılarla ilgili de o dönemde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

Sanık Şahabettin Canımoğlu da belediyede Numarataj ve Mevzuatlara Aykırı Yapılar Şube Müdürü olarak görev yaptığını söyledi.

İmara aykırı olan yapıların yıkımının, ellerinde iş makinesi olmadığı için gerçekleştirilemediğini belirten Canımoğlu, "Müdürlüğümde hala iş makinesi bulunmuyor. Emri de bu nedenle yerine getiremedim. Suç işleme kastıyla hareket etmedim" diye konuştu.

Sanık Özlem Kulak da suçlamayı kabul etmeyerek, savunmasında şunları söyledi:

"Yıkım kararının uygulanması için ihale yapıldı. Ancak bir süre sonra o dönemdeki görevimden başka bir göreve atandım. Bu konuda suç kastım ve ihmalim yok. Beraatimi istiyorum."

Sanık avukatları da müvekkillerinin suç işleme kastıyla hareket etmediğini belirterek beraatlerini talep etti.

Mahkeme başkanı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve diğer sanıkların "görevi kötüye kullanmak" suçundan 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırılmasına, verilen cezanın ertelenmesine ve ayrıca 5 yıl denetime tabi tutulmalarına karar verdi.

Sanıklar hakkında, Seyhan Baraj Gölü kenarındaki Bayramhacılı köyü ve Dörtler Topalak mevkisinde 2009 ve 2010 yıllarında imara aykırı yapıların yıkılmadığı ve mühürlenmediği gerekçesiyle "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber