Memur-Sen: Yılbaşı hediyeleri örtülü rüşvet

Haber Giriş : 26 Aralık 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, "Bu hediyeleri verenlerin çıkarları ne" diye sordu. Kamu-Sen Başkanı Akyıldız da, promosyon dışındaki hediyelerin rüşvet sayılacağını söyledi

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Aksu, yeni yıl dolasıyla memurlara verilen hediyelerin 'örtülü rüşvet' olduğunu iddia etti. Yaklaşan yeni yılla birlikte, gündeme gelen yılbaşı hediyelerini ahlâki bulmadığını savunan Aksu, "Bu hediyeleri verenlerin çıkarları ne" diye sordu.

Son yıllarda yılbaşı hediyesi adı altında, kamu kurum ve kuruluşlarına armağanlar verilmesini eleştiren Aksu, "Eğer hediye, kuruma verilecekse, bu uygun olabilir. Bir bürokratın veya genel müdürün bulunduğu makama hediye verilebilir, ancak, verilecek hediye 50 YTL'yi aşmamalıdır" dedi.

Aksu, sorumlu makamlarda bulunanlara da, yılbaşında hediyesi kabul etmeme çağrısı yaptı. Aksu, aksi halde memurların kılıfına uydurulmuş rüşveti kabul etmiş olacaklarını ifade ederek, "Ben, lüks otellerde konaklama hediyesi verildiğine, hatta, araba verildiğine şahit oldum. Neden bunlar veriliyor, veren kişinin bundan çıkarı ne? Bunlar araştırılmalı" dedi.

İnce çizgi

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise hediyelerdeki maddi değere dikkat çekerek, "Ancak, tanıtım amacıyla verilenler anlaşılabilir" diye konuştu. Promosyonun, hediyenin bir şekli olduğunu belirten Akyıldız, kendilerinin de takvimler bastırıp yılbaşı hediyesi olarak üyelerine dağıttıklarını açıkladı. Akyıldız, "Birisi yılbaşı sepeti hazırlıyorsa, veren kişinin beklentisi oluşacaktır, alan kişinin de kafasında bu beklenti konusunda sorular oluşacaktır" diyerek, hediye ile rüşvet arasında çok ince bir çizgi olduğunu söyledi.

Saati reddettim

Başkan Akyıldız, "Ben bir devlet memuruyum, adam bana getirip şu anda 100 YTL'lik saat hediye ediyor. 'Neden hediye ediyorsun' diye sorduğumda, o şahıs, kendisini tanıtmak için verdiğini ifade ediyor" dedi. Bu tür davranışlara karşı olduğunun altını çizen Akyıldız, aksi halde kamu çalışanlarının ciddiyetinin zedeleneceğini söyledi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber