SSK ve Bağkur borçlusuna 48 taksit

Haber Giriş : 26 Aralık 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören tasarıyla ilgili değişiklikler konusunda Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ile Devlet Bakanı Ali Babacan anlaşmaya vardı. Toplantıda, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılarak 48 ay taksitle ödenmesi görüşü benimsendi. Tasarının yarın (27 Aralık) Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüleceği belirtildi.

HÜKÜMET, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını bekleyenlere bayram öncesinde müjde vermeye hazırlanıyor. Prim affı tasarısı, yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek, bir hafta sonra da yasalaşacak.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, ilgili bürokratlar ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bazı AKP üyeleriyle önceki gün Meclis'te biraraya geldi. Prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören tasarıda yapılacak değişiklikler bir kez daha ele alındı. Mevcut tasarıda yer alan indirim oranlarının yeterli bulunmaması nedeniyle yeni bir model üzerinde çalışan bakanların görüşbirliğine vardıkları öğrenildi.

Toplantıda uzlaşılan öneriye göre, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına uygulanan gecikme cezaları ve faizleri silincek. Bağ-Kur prim borcu aslına TEFE oranı uygulanacak. SSK prim borcuna ise 1999'a kadar olan kısmına gecikme cezası, bu tarihten sonra olan bölümüne ise TEFE oranında faiz uygulanacak. Ortaya çıkacak borç toplamı da takside bölünecek.

Yeniden yapılandırma düzenlemesi 31 Mart 2005 tarihine kadar olan borçları kapsayacak. Toplantıda, bu tarihten sonraki borçlara da bir kolaylık sağlanması konusu gündeme geldi. Ancak, daha önce ilan edilen 31 Mart 2005 tarihinin değiştirilmemesine karar verildi. Bu tarihten sonraki borçlara gecikme faizi ve gecikme cezası uygulanarak taksitlendirme imkanı getirilmesi önerisi ise komisyon toplantısında değerlendirilecek.

BAYRAM ÖNCESİ ELE ALINACAK: SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören tasarının yarın Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi de kararlaştırıldı. Alt komisyona sevkedilerek, bakanlar tarafından belirlenen rötuşlar yapılacak olan tasarının, bir hafta sonra yasalaşması planlanıyor. AKP yönetimi, 2006 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'yi iki hafta daha çalıştırarak, öncelikli yasaları bayramdan önce çıkarmayı planlıyor. SSK ve Bağ-Kur Primi Affı Tasarısı da bunların arasında bulunuyor. Bu tasarıyla birlikte, Yabancılara Mülk Satışı ve 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin düzenleme de bayramdan önce görüşülerek yasalaştırılacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber