155'e ikna dersi

Binlerce ihbar, binlerce operasyon. Emniyet Genel Müdürlüğü 155 polis çağrı merkezindeki memurların daha etkili, psikolojik ikna ve olumsuz durumları yönetme konusunda eğitime aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
155'e ikna dersi

DEVRİM TOSUNOĞLU / İSTANBUL

Bitlis, Trabzon, Erzurum, Giresun ve bir çok ilde görevli bini aşkın polis memuru ikna kabiliyeti konusunda uzman psikoloklardan ders aldı. Polislerin 155'e gelen çağrının ardından etkili iletişimi ve ikna kabiliyeti becerilerinin artırılması hedefleniyor.

Dayak, aile içi şiddet ve trafik kazaları gibi sıkça rastlanan olayların haberi alındığı ihbar merkezi olan 155 polisi ikna kabiliyetini artırmak için eğitimlere başladı. Uzmanların, telefonda iletişim kurmak, yüzyüze görüşmelerden daha zordur söylemlerinden yola çıkan Haberleşme Daire Başkanlığı Türkiye genelinde 155 Polis Çağrı Merkezinde görevli bini aşkın memura eğitim verilmesini kararlaştırıldı. Binlerce ihbarın yapıldığı 155 çalışanları karşısındaki kişiyi ikna etmek ve güven vermek için harcadıkları zamanı doğru kullanmak için bir araya geldi. 25'li guruplar halinde eğitime tutulan polislere "Telefonda etkili konuşma, motivasyon, psikolojik ikna ve olumsuz durumları yönetme" başlıkları altında eğitim veriliyor. Eğitimlere psikolok Sevda Güner katılıyor.

EMNİYET VİTRİNİ

En yoğun çağrı merkezi olan 155 halkın gerekli gereksiz aradığı çağrı merkezi. Yapılan çoğu operasyonlların en önemli bilgi kaynakları da 155 çağrı merkezine gelen ihbarlar ile başlıyor. 155 çalışanları, kendi psikolojileri ve motivasyonlarını dinamik tutmak için uzman psikologlar eşliğinde gördüğü desrler ile birlikte daha verimli çalışma ortamı oluşmasını hedefliyor. Emniyetin vitrini olarak değerlendirilen 155 Çağrı Merkezinde görevli memurlar eğitimlerini bir yıl içinde tamamlayacak.

HEDEF PROFESYONEL ÇAĞRI ALMA

Üst düzey bir emniyet yetkilisi "Yapılacak olan çalışmalar ile bundan böyle konuşmalara standart getirlecek böylecel daha profesyonel çağrı alma ve yönetmede sağlanmış olacak. Bir çok olayın aydınlanmasında haberdar edilemsinde halkın her durumda ve koşulda ulşatığı ilk numara 155 olması kaydıyla , telefondaki iletişimin doğru yönetilmesi doğru bilgi alımı ve piskolojikmen ikna edilmesi çok profesyonellik gerektiren bi durum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber