CHP'den Çelik'e ?ajanda' sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2005 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milletvekillerine yılbaşı hediyesi olarak gönderilen ajandalara, sadece AKP'lilerin isimlerinin yazılmasının nedenini sordu.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
?Bakanlığınız tarafından TBMM üyelerine yılbaşı hediyesi olarakgönderilen ajandalarda, partinize mensup milletvekillerinin isimleri yer alırken, diğerlerinin isimlerinin yer almamasının gerekçesi nedir; bir kasıt var mıdır?

Bu durum, bir bakanlık tarafından, o bakanlığı yöneten bakanın mensubu olduğu partinin milletvekillerine yapılan bir ayrımcılık mıdır? Hakkında partizan kadrolaşma iddiaları bulunan bir bakanlığın bu yöndeki davranışı, partizan kadrolaşma iddialarının doğruluğunun bir göstergesi midir?

Ajandaların ilk sayfalarında, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın lideri ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer'in, Sayın Başbakanın ve şahsınızın fotoğrafları yer almaktadır. Şahsınızın ve Sayın Başbakanınf otoğraflarının altında, eğitimin önemine ilişkin sözleri bulunmaktadır. Ancak, eğitim konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin temellerini atan ve hedeflerini gösteren Atatürk'ün hiçbir sözünün olmamasının özel bir gerekçesi var mıdır?

Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitime ilişkin herhangi bir sözünün bulunmaması, partinizin Sezer'e yönelik izlediği çekişme politikasının uzantısı mıdır? Cumhurbaşkanlığı makamına, bu ajandalardan gönderilmiş midir? Yılbaşı hediyeleri ve ajandaların maliyeti nedir; nerede bastırılmıştır?

Ajandaların basım, dağıtım işini özel bir firma yaptıysa, firmanınadı ve ödenen para miktarı nedir; harcanan para bakanlığınızın hangi gider kaleminde gösterilmiştir? Milletvekillerinin bir bölümüne isim yazılarak, bir bölümüne ise yazılmadan gönderilen ajandaların birim maliyetleri arasında fark var mıdır; partinize mensup milletvekilleriyle diğerleri arasında, birim maliyetler gözetilerek mi ayrım yapılmıştır?

Ajandalar, bakanlığınız tarafından devlet envanterine kaydedilmiş midir??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber