Didimli öğrenciler çikolata fabrikasına ziyaret etti

Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu Öğrencileri Türkçe Dersi Proje ödevi için ilçede üretim yapan Hasan Çelik'e ait Hasbri Çikolata Fabrikasını gezdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didimli öğrenciler çikolata fabrikasına ziyaret etti

Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu 3/E sınıfı öğrencileri Türkçe Dersi Proje ödevlerinin konusu olan Çikolata üretimini yerinde incelemek için Hasan Çelik'in sahipliğini yaptığı bölgeye ve yurt içerisinde bir çok noktaya pazarlama yapan HASBRİ Çikolata fabrikasını ziyaret etti.

Sınıf öğretmenleri Sadettin Yürükal eşliğinde çikolata fabrikasını gezen 25 kişilik öğrenci gurubu Hasan Çelilk ve işyeri çalışanlarından kakao ve kakao yağından üretilen çikolata çeşitlerinin imalat aşamasını adım adım görme fırsatı buldu. İmalat Atölyesinde Hasan Çelik ile birlikte yaklaşık 20 dakikada çilekli çikolata üretimine ortak olan çocuklar daha sonra ise yapımına ortaklık ettikleri çikolataları afiyetle yedi. Çocuklara çikolata hakkında bilgiler veren ve çikolatanın faydalı yönlerini anlatan Hasan Çelik ise çocuklara çikolatanın içerisinde bulunan şekerden ötürü, çikolata yedikten sonra dişlerini fırçalamayı ihmal etmemeleri konusunda uyarıda da bulundu. Minik öğrenciler en zevkli Türkçe derslerinin ardından işletme sahibi Hasan Çelik'in kendilerine hediye ettiği çikolatalar ile işletmeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber