'İpek' ismini, mahkeme kararıyla 'Kerem' yaptı

Durmuş Koçak - Başkentte "İpek" isimli kişi, alay konusu edildiği gerekçesiyle açtığı davada, mahkeme kararıyla adını değiştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İpek' ismini, mahkeme kararıyla 'Kerem' yaptı

Ankara'da oturan İpek Soylu (43), Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesinde ad tashihi davası açtı.

Dava dilekçesinde, "İpek" adının alay konusu edildiğini kaydeden Soylu, kadın gibi algılandığı için birçok kez küçük duruma düştüğünü ifade etti. Adı nedeniyle sosyal yaşamda sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Soylu, adının "Kerem" olarak değiştirilmesini istedi.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Kenan Altıparmak, nüfus temsilcisinin de ad değişikliğine ilişkin olumlu görüş bildirmesi üzerine, "İpek" adının "Kerem" şeklinde değiştirilmesine hükmetti.

AA muhabirine açıklama yapan Soylu, "Bayan ismi olunca, illa ki seni rencide edebilecek durumlara düşürebiliyor. Zorluklar oldu ama biz bugüne kadar geç kaldık. Resmi kurumlarda biri sizi çağırdığı zaman kadın algılanıyorsunuz. Bu nedenle birçok kez küçük duruma düştüm" ifadesini kulandı.

Yeni adını kendisinin seçtiğini belirten Soylu, "Sevdiğim bir isim. Bu ismi çocuğuma koyacaktım ama babamın ismini koyduğumuz için kendim bu ismi aldım" ifadelerini kullandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber