Bozyazı lisesi başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor

Mersin’in Bozyazı ilçesinde genel lise olarak eğitim-öğretim veren tek lise Bozyazı Lisesi, başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozyazı lisesi başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor

Mersin'in Bozyazı ilçesinde genel lise olarak eğitim-öğretim veren tek lise Bozyazı Lisesi, başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Bozyazı Lisesi'nden katılan 57 öğrencinin 51'i 180 barajını aşarak, geçen yıl yüzde 75 olan başarı oranını yüzde 89,55'e çıkardı.

Türkiye genelinde 2013 YGS'de 180 barajını geçme oranının 'genel liseler' açısından yüzde 72 olduğunu, kendilerinin ise yüzde 89,55'lik oranı yakalayarak büyük bir başarı elde ettiklerini söyleyen Bozyazı Lisesi Müdürü Galip Göl, “Amacımız tüm öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine uygun bir gelecek planlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizde bu yükselen başarımızı geliştirmek için daha fazla çalışmak zorunda olduklarının bilincinde. Başarının yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize, okul aile birliğimize ve velilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Uyumlu çalışmamız sonucunda birçok başarıya hep birlikte imza atacağımıza inancın sonsuz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber