23 Nisan 2013'den önemli gündem başlıkları

TBMM'nin açılışının 93. yıl dönümü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bazı illerden gelen öğrencileri, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki öğrenci ve öğretmen heyeti ile ''Arap Baharının Çocukları/Barış Ekmeği Festivali''ne katılan heyeti, ayrı ayrı kabul edecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da çocukları kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, TİKA ve Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen, Arap Baharı'nın Çocukları/Barış Ekmeği Festivali'ne katılan çocukları, Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

2- TBMM'nin açılışının 93. yıl dönümü

- Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

- Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

- Birinci Büyük Millet Meclisi'nde anma töreni düzenlenecek.

- TBMM Başkanı Çiçek, Meclis'te kutlamaları kabul edecek.

- Genel Kurul, Cemil Çiçek'in başkanlığında özel gündemle toplanacak.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı oturumda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşma yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı Çiçek'in ev sahipliğinde, TBMM Tören Salonu'nda yapılacak resmi kabule katılacak.

- Kutlamalar kapsamında, Anadolu Ajansının Genelkurmay Başkanlığı ile hazırladığı, ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' fotoğraf sergisinin açılışını, Anıtkabir'de, TBMM Başkanı Çiçek ve Milli Savunma İsmet Yılmaz yapacak.-

3- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

4- Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

5- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Bahar Dönemi Genel Kurul toplantıları kapsamında, Türkiye raporu görüşülerek oylanacak.

6- 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na 153,5 kilometrelik Antalya-Elmalı etabıyla devam edilecek.

7- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Bayern Münih ve İspanya'nın Barcelona takımları, yarı finalin ilk maçında karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber