Çevre Bakanlığı, KPSS ile memur almayacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, aday seçme imkanı olmadığı için ÖSYM tarafından yürütülen merkezi yerleştirmelerle, memur almayacağı belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre Bakanlığı, KPSS ile memur almayacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının memur alımlarını bekleyen adaylar bugünlerde tedirgin...

Memurlar.net forumunda yazışan adaylar, Bakanlığın artık, sözlü/mülakat süreci olmayan ve sadece KPSS puanını esas alan ve bu yönüyle Türkiye'deki en objektif personel alım sistemi olan, KPSS yerleştirmeleriyle memur almayacaklarını belirtmekte ve bu konudaki bilgiyi bakanlık bürokratlarından edindiklerini belirtmektedir.

Memurlar.net forumundaki ilgili konu başlığına ulaşmak için tıklayınız.

Memurlar.net üyesi adayların hem Bakanlığa hem de Başbakanlığa yazdıkları dilekçe şu şekilde:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığını Adalete Çağırıyoruz!

Bizler, kpss sınavında başarılı olmak için, alın teri dökmüş, aylarca çalışarak mücadele etmiş ve en az 1 yılını bu uğurda harcamış genç mühendisleriz. Yine bizler, yaklaşık 8 aydır sabırla KPSS 2013/1 merkezi atamasını beklemekteyiz. Almış olduğumuz duyumlar ; ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞInın merkezi atama ile personel alımı yapmayacağı, bundan sonraki alımlarını sözleşmeli personel niteliğinde ; kurumun kendi açacağı sınav ve sonrasında sözlü mülakat ile gerçekleştireceği yönündedir. Bu bilgiyi bizzat ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONEL DAİRESİnden öğrenmiş ve defalarca teyit ettirmiş bulunuyoruz.

O zaman akıllara birkaç soru geliyor.

1-) Bazı bakanlıklar, kurumlar; kendi sınavlarını kendi açacak ve kpss sınavı yokmuş gibi davranacaksa biz neden bu sınava hazırlandık? Neden 1 yılımızı heba ettik? Hükümetimize güvenerek girmiş olduğumuz bu yolda, neden hükümetimiz bünyesinde olan ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI; bizim hükümete de olan güvenimizi zedelemekte, gelecekle ilgili soru işaretlerimizi arttırmaktadır?

2-) ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI; Neden hiçbir şüpheye yer bırakmayacak bir KPSS merkezi atama yerine; torpil şüpheleri, soru işaretleri, töhmet altında yapılan, kimsenin sonuçtaki hakkaniyete inanmadığı personel atamalarını tercih etmektedir?

3-) Neden pek çok kurum ve bakanlık, KPSS merkezi atama ile personel alırken; ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, sürekli olarak sözlü mülakatla personel alma yoluna gitmektedir? Bu durum, söz konusu kuruma genç mühendislerin güvenini alaşağı etmektedir. Bu durumu, adil olmayan ve hakkaniyet karşıtı bir tutum olarak görmekte, alın terimizin hiçe sayıldığı görüşünde birleşmekteyiz. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI bünyesinde yapılan sınav ve sözlü mülakatlar ile yapılan personel alımlarında; meslektaşlarımız arasında -tanıdığı var yerleşti, torpili büyük yerdenmiş yerleşti- fikri ağır basmaktadır.

Bu durumdan sayın başbakanımızın haberdar olmasını istiyoruz. Bu sayede; bu güne kadar gösterdiği inanılmaz sağ duyulu, adaletli, hakkaniyetli tutum ile ; biz genç mühendislerin hakkını korumasını ve ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞInı hakka, adalete çağırmasını bekliyoruz. Saygılar sunarız.

KPSS İLE ATANABİLMEK NE DEMEK?

defterci rumuzlu üyemizin değerlendirmesi şu şekilde:

KPSS ile atanabilmek, kitle yığınları haline gelmiş üniversite mezunlarının, son umudu. Böyle haberlerle o gençliklerinin sonuna gelmiş insanlarımızın yüreklerinde nasıl bir kasvete sebeb olduklarını geçmişte yaşadıklarımdan biliyorum.

Kpss ile atanabilme umuduyla nefes alıp, sabretmeye ve çalışmaya uğraşıyorlar.

Çevrelerinde onları anlayan muhtemelen 1 kişi var ve o da yanlış anladı. Ne anne ne de baba, onlara destek de olamıyor artık.

Bu umutlarını ellerinden alma ÇŞB. Allah korusun bir de emsal olursan diğer kurumlara, aman!


2012 yılında yayınladığımız bir haberde, Bakan Bayraktar'ın TOKİ'deki personel alım usulünü Bakanlığa taşımak istediğine dikkat çekmiştik. O haberimiz için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber