Ambulans kilide takıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, hava ambulansına acil hasta nakli yapan kara ambulansı, Gazipaşa Stadyumu'nun kapıları açılmayınca sahaya giremedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ambulans kilide takıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, hava ambulansına acil hasta nakli yapan kara ambulansı, Gazipaşa Stadyumu'nun kapıları açılmayınca sahaya giremedi.

Hava ambulansı sahaya indikten sonra kapı kilidi çevredeki vatandaşlar tarafından kırılarak ambulans sahaya girebildi. Yaşanan olaya hasta yakınları isyan etti

Gazipaşa ilçesi Çimenbağ köyünde dört yaşındaki Keremcan Ergin'in üzerine kaynar su döküldü. Anne Asiye Ergin'in bahçede çamaşır yıkadığı sırada bahçede oynayan minik Keremcan, dengesini kaybederek su kaynatılan tenekeye çarptı. Üzerine kaynar su dökülen Keremcan'ın vücudunun alt kısmında birinci derece yanık oluştu. Özel araçla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne getirilen Keremcan, acil serviste tedavi altına alındı. Yanıkları ciddi olan Keremcan, Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde yanık ünitesi olmadığı için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bunun için de Antalya'dan hava ambulansı istendi.

KAPI KIRILARAK AÇILDI

Dün akşam saatlerinde minik hastayı, hava ambulansının ineceği Gazipaşa Stadyumu'na getiren 112 ambulansı kötü bir sürprizle karşılaştı. Stadyum girişinde bekleyen ambulans, kapı açılmadığı için içeri giremedi. Saha görevlisine telefonla ulaşan sağlık görevlileri, kapının açılmasını istedi. O sırada sahada bulunmayan sağlık görevlisi gelinceye kadar hava ambulansı sahaya indi. Durumdan rahatsız olan ve yardımcı olmak isteyen çevredeki vatandaşlar, çekiç ve levye yardımıyla kapının kilidini kırdı. Kapıların açılmasıyla yaralı Keremcan, hava ambulansına nakledildi.

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Hava ambulansına oğlu alınan Asiye Ergin, kendisi de hava ambulansına binmek istedi. Oğlunun yanında olmak isteyen anne hava ambulansına alınmayınca gözyaşlarına boğuldu. Hava ambulansında görevli bir personel, anneyi ikna için uzun süre uğraş verdi.

Keremcan'ın amcası olan Nihat Ergin ise yaşanan olaya tepki gösterdi. Kapının açılmamasının nasıl bir gerekçesi olduğunu soran Ergin, "Yeğenimi Antalya'ya sevkettiler. Bizim durumdan daha acil bir durum olabilirdi. Bu durum nasıl bir iş anlamadım" dedi.

ÇARESİZ KALDIK

Kapıyı kıran kamyon şoförü Muammer Akçocuk ise çaresiz kaldıkları için kapıyı kırmak zorunda olduklarını söyledi. "Kim olsa benim yerime aynısını yapardı" diyen Akçocuk, yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdı.

ANAHTARI KAYBETMİŞLER

Saha görevlisi Tanju Zeybek Özalp ise sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını ileri sürerek, "Biz bu tür durumlar için sahanın kapı anahtarını ambulans şoförlerine verdik. Sanırım anahtarı kaybetmişler. Beni aradıklarında geldim ama kapıyı çoktan kırmışlardı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber