Sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamakta kararlı

İstanbul Valiliği’nin Taksim’deki yayalaştırma projesi nedeniyle 1 Mayıs’a izin vermemesi tartışma yaratmıştı. Dün bir toplantı yapan sendikalar, Taksim’e çıkmaya karar verdi...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamakta kararlı

KENAN BUTAKIN

1 Mayıs İşçi Bayramı'na bir hafta kala, kutlamaların Taksim Meydanı'nda yapılıp yapılmayacağı tartışmaları devam ediyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, meydanda devam eden yayalaştırma projesi nedeniyle fiziki koşulların uygun olmadığını açıklamış, toplu kutlama yerine sendika temsilcilerinin Atatürk Anıtı önünde temsili bir tören yapabileceğini söylemişti. Ancak Taksim'in 1 Mayıs'a kapatılmak istendiği gerekçesiyle sendikalar tepki gösterdi. Dün de konuyu değerlendirmek için bir toplantı yapan DİSK, KESK, TÜRK-İŞ ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), tek tercihlerinin yine Taksim Meydanı olduğuna karar verdi. VATAN'a konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, kararlarının nedenini şöyle açıkladı:

'Alanda daralma yok '

“Taksimde bu yıl fiziki bir takım sıkıntılar var. Daha doğrusu iki ana yürüyüş kolunda, yani Şişli ve Tarlabaşı yönünden gelişlerde birtakım sıkıntılar var. Bu teknik sorunların bizler de farkındayız. Dolayısıyla bizim de Valilik ve emniyetle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu fiziki koşullarda gerekli düzenlemeleri yaparak kortej ağırlıklarımızı ona göre düzenleyerek yürüyüşümüzü yapacağız. Alanın kendisinde çok büyük bir daralma yok. Yani alanın bir köşesinde, Tarlabaşı ve Şişli çıkışında şantiye var. Onun dışında alanda bir şey yok. Anıtın arka tarafını emniyet kendisi kullanıyor.”

'Korteji düzenleyip 3 koldan gireceğiz'

“4 ana giriş var Taksime. Bizler, Beşiktaş'tan Dolmabahçe-Gümüşsuyu çıkışını kullanacağız. İkinci olarak da Şişli'den gelen kol daralıyor ancak orada da Mete Caddesi üzerinden Taksim'e geliş yolu var. Biraz zor geçeceğiz ancak ona göre bir düzenleme yapacağız. Bir de Tarlabaşı civarında inşaat büyük ölçüde bitmiş durumda. Eğer çözümlenebilirse Tarlabaşı'nı da kullanarak alana 3 koldan girmek mümkün. Alandan çıkış açısından da Sıraselviler, İstiklal Caddesi, Kazancı gibi birkaç yol da tahliye kolları olarak kullanılacak. Böylece hem girişi hem çıkışı kontrol altına alarak gerekli düzenlemeleri yapmak mümkün. Valilik ile görüşmemizi yaptık onlar da bizimle aynı kaygıları paylaşıyor. 'Yapılamaz, yasaktır' gibi bir yaklaşım içinde değiller. Birlikte çalışıyoruz. Diğer yandan bu yıl sadece İstanbul'daki üyelerimize çağrı yapıyoruz sendika olarak.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber