6 dil bilen genç kızın stajına aksanı yüzünden son verildi

Hollanda'da doğup büyüyen ve staj yapmak üzere Adana'ya gelen Özlem Günerkan, 6 dil bilmesine rağmen aksanı iyi olmadığı gerekçesiyle 6. gününde stajına son verildiğini ileri sürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 dil bilen genç kızın stajına aksanı yüzünden son verildi

Nuray-Faruk Günerkan çifti 21 yıl önce dünya evine girdi. Faruk Günerkan aşçı olarak geçimini sağlarken, Adana'da iş bulamadığı için Hollanda'nın Amsterdam kentinde aşçı olarak çalışmaya gitti. Günerkan çiftinin Hollanda'da Özlem ve Mehtap isimli iki kız çocuğu dünyaya geldi. Özlem Günerken (17) meslek lisesinde turizm menajerliği bölümünü seçerken, Hollanda'da doğup büyüdüğü için Türkiye'den ve Türk kültüründen uzak kalan Özlem Günerkan'a, bu yıl turizm menajerliği alanında 6 ay staj yapması gerektiği bildirildi. Günerkan, bunu fırsata çevirerek stajını Türkiye'de memleketi olan Adana'da yapmak için başvuru yaptı. Günerkan'ın başvurusu yapılarak, stajını Adana'da bir otelde yapmasına karar verildi. Büyük bir sevinç ve umutla Adana'ya gelerek stajına başlayan ve Türkçe, Hollandaca, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere 6 dil bilen Günerkan'ın stajına, iddiaya göre 6. günde 'aksanı iyi olmadığı' gerekçesiyle son verildi.

Bu kararı duyunca çok üzüldüğünü dile getiren Günerkan, psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Günerkan, Hollanda'ya dönme kararı alırken, stajı ayarlayan firma ile de görüşüp otelden davacı olmaya hazırlandığını belirtti. Günerkan, yaşadıklarının kendisine çok ağır geldiğini belirterek, "Ben sürekli yurt dışında yaşadığım için benim hitap tarzım ile Türkiye'de yaşayanların hitap tarzı farklı oluyor. Türkiye'de yaşayanlar kibarlık olsun diye sizli konuşuyor, ben böyle konuşmadığım için aksanım iyi olmadığı ileri sürülerek stajıma 6. günde son verildi. Ben buna bir anlam veremedim. Kendi ülkemde yabancı muamelesi görmem benim çok zoruma gitti" dedi.

Hala Günerkan ise, yeğeninin karşı karşıya kaldığı muamelenin çok çirkin olduğunu savunarak, "Yeğenimin psikolojisi bozuldu. Onun psikolojisinin düzelmesi için önce onu alışverişe, ardından sinemaya götürdüm, 2-3 günde kendini anca toparladı. Daha yeni yeni kendine geliyor" diye konuştu.

Otel yetkilileri ise, genç kızın Türkiye'de yaşamadığı için aksanının iyi olmadığını, muhataplarına nasıl hitap edeceğini bilmediği için stajına son verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber