İstanbul'a pancar çorbasını tanıtacaklar

Giresun kültürünü tanıtmak amacıyla Giresun Federasyonu tarafından organize edilen ‘Taksim Yürüyüşü’nde, İstanbullulara yörenin meşhur pancar çorbası ikram edilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'a pancar çorbasını tanıtacaklar

7. Giresun Günleri kapsamında gerçekleştirilecek olan 'Büyük Giresun Taksim Yürüyüşü'nde il ve ilçe dernekleri, İstanbulluları kendi yörelerinden lezzetlerle buluşturacak. Giresun'un yerel kültürünün ve tatlarının tanıtılması için düzenlenen Feshane Giresun Günleri'nden önce yapılacak Taksim Yürüyüşü'nde de çeşitli Giresun dernekleri ikramlarıyla Giresunluların cömertliğini ortaya koyacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan 'Taksim Yürüyüşü'nde başlayan ikramlar bu yıl da devam edecek ve Arnavutköy Giresunlular Derneği 10 bin tas karalahana çorbası (pancar çorbası) dağıtacak.

Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Kabasakal, Halk Ekmek'ten de bin adet ekmek satın aldıklarını, bunu da çorbayla birlikte halka ikram edeceklerini belirtti. Giresun'un yerel lezzeti pancar çorbasının böyle bir etkinlikte İstanbulluların damak tadına sunulmasını önemli bulduğunu söyleyen Ahmet Kabasakal, “Yerel kültürümüzü ve mutfağımızı geleneksel ikramımızla İstanbullulara takdim etmemiz, önemsenecek bir etkinliktir. Bu tür bir etkinliğin bütün Türkiye'ye örnek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber