Yaşlı kadının tek gözlü evde yaşam mücadelesi

Iğdır'da, eşi ve çocukları tarafından terk edilen ve tek gözlü evinde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın, uzanacak yardım elini bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşlı kadının tek gözlü evde yaşam mücadelesi

Kışla Mahallesi'nde ikamet eden, eşi ve çocukları tarafından terk edilen 7 çocuk annesi Semire Artan (65) isimli yaşlı kadın, tek gözlü evinde yaşam mücadelesi veriyor. Hiçbir sağlık güvencesi olmayan, komşularının verdiği yardım ile hayata tutunmaya çalışan yaşlı kadın yetkililerden yardım bekliyor. Eşinin 25 yıl önce Almanya'ya gitmek için yanından ayrıldığını, fakat o günden bugüne bir daha geri gelmediğini ifade eden Semire Artan, "Eşim gittikten sonra bizi bir daha ne aradı ne de sordu. Çocuklarım o zaman küçüktü hepsini büyüttüm, evlendirdim. Şimdi ise onlarda beni terk ettiler. Bu tek gözlü evde 7 yıldır yalnız başıma yaşıyorum. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

Yaşlı kadının komşularından Kemal Taştan, yaptıkları yardımla kadının geçinmeye çalıştığını söyledi. Yaşlı kadının beyninde tümör olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini de belirten Taştan, "Hiçbir sağlık güvencesi olmadığından tedavilerini yaptıramıyor. Çünkü eşi ile nikahlı görüldüğünden mal varlığı var görülüyor. Bunun için ne bir yardım alabiliyor ne yeşil kart alabiliyor. Sizde görüyorsunuz tek gözlü odada, börtü böceklerin içinde yaşıyor. Burada devlet büyüklerimize sesleniyorum ve rica ediyorum. Gelsinler buna bir ev yapsınlar, gıda ve maddi destek versinler" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber