Hayalindeki otomobille resim yarışmasında birinci oldu

KAYSERİ'DE ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Melih Şahin, hayalindeki arabayı Toyata'nın resim yarışmasında keçeli kalemlerle resme dönüştürerek, 10-12 yaş kategorisinde birinci oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayalindeki otomobille resim yarışmasında birinci oldu

Şahin'in resmi 50 ülkedeki birincilerle Japonya'da yarışacak.

Resmini çizdiği arabayla çevre kirliliği ve geri dönüşüme dikkat çekmek istediğini belirten Melih Şahin, 'Hayalimdeki Araba' adlı resim yarışmasında bin 898 öğrenci arasında birinciliği elde etti. Kayseri Özel Akansu Koleji 6'ncı sınıf öğrencisi Melih Şahin, 'Hayatın Dostu, Müzikli Araba' adını verdiği resim çalışmasında, uzay kapsülüne benzettiği arabayı evsel atıkların geri dönüştürüldüğü bir araç olarak tasarladı. Arabaya giren atıklar, burada işlendikten sonra hayvanlara yeme dönüştürülüyor. Arabada çalınan müzik sesine toplanan hayvanlar da bu yemleri tüketiyor.

JAPONYA'DA YARIŞACAK

Japonya'ya davet edileceği belirtilen Şahin'in resmi, diğer 50 ülkeden birinci seçilen resimler arasında da ayrıca değerlendirmeye tabi tutulacak. Dünya derecelerinin seçileceği değerlendirme sonunda altın, gümüş ve bronz madalya ile Toyota özel ödülü alacak öğrenciler belirlenecek.

Toyata Kayseri Plaza'da düzenlenen törende Anabayi İbrahim Aksoy tarafından bir tablet bilgisayarla ödüllendirilen Melih Şahin, eserinin birinci seçilmesinden mutlu olduğunu söyledi. Resmi 2 ayda renkli keçeli kalemlerle çizdiğini anlatan Şahin, "Arabaları çok seviyorum. Hayalimdeki arabayla çevre kirliliği ve geri dönüşüme dikkat çekmek istedim" dedi. İleride uzay bilimci ya da tasarımcı olmak istediğini belirten Şahin, hayalini kurduğu arabanın üretilebileceğine inandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber