Tüzmen: Gümrüklerle iftihar edeceksiniz

Haber Giriş : 30 Aralık 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gümrüklerin, Türkiye'nin iftihar edeceği kuruluşlar haline geleceğini söyledi. Geçtiğimiz hafta düzenlenen rüşvet operasyonuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kürşad Tüzmen, senelerdir ihmal edilen kuruluşların birden bire düzeltilmesinin kolay olmadığını belirterek, gümrüğün kaybettiği morali tekrar, hâtta daha ötesine çıkarmak istediklerini söyledi. Kürşad Tüzmen, Türkiye'de kaçakçılık dendiği zaman hemen gümrüklerin akla geldiğini, ancak gümrüklerden yapılan kaçakçılığın zaten çok büyük oranda ortaya çıkarıldığını bildirerek, kendilerinin, ?sınırların tamamını değil, sınır kapılarını kontrol ettiklerini? anlattı ve şöyle devam etti: ?Gümrüklerin içerisinde çalışan arkadaşlarımızı, çalıştıkları kurumla iftihar edecekleri, gerçekten gurur duyacakları bir hale getirmek istiyoruz. Bu konuda bir iddiam var, bu konudaki çalışmaları da sürdüreceğim. Önümüzdeki günlerde bunu göreceksiniz.?

Çürük elmalar ayıklanıyor
Bakan Kürşad Tüzmen, şu anda fiziki temasın sağlandığı yerlerde sıkıntıların olduğuna işaret ederek, mal gönderimi, ihracat ve hizmet sektörlerinde artık fazla sıkıntının kalmadığını söyledi. Bakan Kürşad Tüzmen, şöyle konuştu: ?Bizim yapacağımız çalışma, çürük elmaların ayıklanması olacak. Sonuçta bizim şu anda çalıştığımız teşkilat, benim tamamiyle güven duyarak çalıştığım bir teşkilat. Bu teşkilat bana verilmiştir, sorumluluğu bendedir. Burada yapılan bütün işlerin sorumluluğu benim. Ben orada çalıştığım süre 3 seneyi geçti. Çok düzgün, özverili arkadaşlarla çalışıyorum. Onların yaptığı çalışmalar sonucu AB'ye hazır iki kurum var. Biri DTM, diğeri de Gümrük Müsteşarlığı'dır.? ?Üst yönetimi değiştirecek misiniz?? sorusunu da Kürşad Tüzmen, ?Biz bize yakışacak arkadaşlarla yolumuza devam ederiz. Onlarla ilgili gerekli düzenlemeler neyse yaparız. Bugüne kadar gördünüz. Biz çalışıyoruz, yeni bir düzen getiriyoruz, onunla devam ediyoruz? şeklinde cevapladı.

Araç kuyruklarına eleman takviyesi
Rüşvet operasyonundan sonra Kapıkule'de stajyer ve tecrübesiz elemanların görev alması sebebiyle oluşan uzun araç kuyrukları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kürşad Tüzmen, Kapıkule'de gözaltında olan ve sorguları devam eden personel sayısından daha fazla personelin takviye edildiğini anlattı. Kürşad Tüzmen, şöyle devam etti: ?Şu anda Kapıkule'de yerini almış durumdalar, müfettişlerimiz orada zaten, onlar da çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca alternatif yolları kullanarak şu andaki işlemleri devam ettiriyoruz. Sene sonuna doğru aslında yoğunluk normaldir, sezonsal bir yoğunluk da var. Bu geçmiş senelerden çok farklı değil. Şu anda Türkiye'nin dış ticaret işlemlerinin en iyi şekilde devam etmesini sağlıyoruz. Bu arada bizimle çalışan dürüst, düzgün arkadaşlarımızın endişe edeceği, tedirginlik duyacağı hiçbir şey yok. Aynı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Buna benzer geçmişte de operasyonlar oldu, gelecekte de operasyonlar olacak.?

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber