YÖK Genel Kurulu Üyesi Ülkü Azrak'a göre Kemal Gürüz döneminde hükümet ve YÖK arasında soruna neden olan türban, Teziç döneminde de devam edecek.

Haber Giriş : 09 Aralık 2003 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Genel Kurulu Üyesi Ülkü Azrak'a göre Kemal Gürüz döneminde hükümet ve YÖK arasında soruna neden olan türban, Teziç döneminde de devam edecek.

Ülkü Azrak, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in Rektörlüğü sırasında Galatasaray Üniversitesi'nde bir türban sorunu yaşanmadığını bunun en önemli nedenini de üniversite öğrencilerinin diğer üniversitelerden daha farklı olmasıyla açıkladı. Azrak, hükümet ve YÖK arasında Kemal Gürüz dönemindeki türban sorununun Teziç döneminde de devam edebileceğine işaret etti. ?Üniversitelerde türban yine yasak olur. Anayasa mahkemesinin bir kararı var ve Teziç bu karar uyar, çünkü Teziç bir Anayasa hukukçusu? diye konuşan Azrak, siyasi iktidarın tek başına kanun hazırlama yolunun kapatılması gerektiğini savundu.
Üniversitelerarası Kurul'un yasa tasarısı hazırlığına katılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bu talebini Teziç'in değerlendireceğine işaret eden Azrak, Prof. Ayhan Alkış başkanlığında gerçekleşen son toplantısında da böyle bir karar alındığını belirtti. Azrak, ?Teziç, Cumhurbaşkanı'nın kendisine yüklediği misyonun ve YÖK sınırları dışına çıkmaz? dedi.
Öte yandan Teziç bir süre önce katıldığı bir televizyon programında, kamusal alan ve türban konusundaki görüşlerini açıklamıştı.
Teziç, türbanın başörtüsünden ayrılması gerektiğini söyleyerek, ?Türban siyasal bir simgedir. Örneğin mahkemeye elde tespih ya da şapka ile nasıl girilemiyorsa türban ile de girilemez. Kamusal alanda kurallara uyulmalı? demişti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber