Öğretmenler için 2004 yılından itibaren uygulanacak yeni kariyer sistemiyle yaklaşık 600 bin öğretmenin maaşında artış görülecek.

Haber Giriş : 09 Aralık 2003 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler için 2004 yılından itibaren uygulanacak yeni kariyer sistemiyle yaklaşık 600 bin öğretmenin maaşında artış görülecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlere kariyer sistemi getirileceğini söyledi. Buna göre uzman öğretmen, başöğretmen gibi ünvanlarla öğretmenler kariyer sıralamasında yeralacak. 2004 yılı ile birlikte başlayacak yeni kariyer sistemiyle yaklaşık 600 bin öğretmenin maaşında artış görülecek. Bakan çelik, maliye bakanlığının da bu konudaki çalışmalarını tamamlandığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, belli bir yıl sonunda öğretmenlerin sınava tabi tutulması esasına dayanan sistemle önce ?uzman? daha sonra ikinci bir sınavla ?başöğretmen? ünvanı verileceğini bildirdi. Bakan, her kademe de de öğretmenlerin özlük haklarında iyileşmeler getirileceğini bildirdi.
Çelik, ?42 bin okula bağlanan internet sistemi ile en ücra bölgedeki öğrenci gibi öğretmene de bilgisayar eğitimi verilecek ve bilgisayar sahibi olmaları sağlanacak? diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı, öğrencilerin durumunun anne ve babasının veya velisinin cep telefonuna mesaj olarak gönderileceğini açıkladı.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber