Balıkesir'de köylüleri isyan ettiren depolama tesisi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de yapılmak istenen 1. ve 2. Sınıf Düzenli Depolama tesisiyle ilgili 'ÇED' sürecinrin devam ettiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de köylüleri isyan ettiren depolama tesisi

Zehirli kimyasalların topraklarına gömülmesine izin vermeyeceklerini bildiren köylüler bu girişime isyan etmiş, tesisi kurmak isteyen madencilik şirketine büyük tepki göstermişti.

BELEDİYE TESİSE KARŞI

Odaköy'de yapılması planlanan 1. ve 2. Sınıf Düzenli depolama tesisinin geçen yıl başlayan süreci devam ediyor. Bu kapsamda Ankara'da yapılan toplantıda Dursunbey Belediyesi tesisin kesinlikle yapılamaması hususunda rapor sundu. Geçtiğimiz yıl Odaköy ve çevre köylerde adeta isyana sebep olan ve köylülerin kesinlikle istemediklerini belirttiği atık depolama tesisi ile ilgili devam eden süreç yöre halkını da rahatsız etmeye devam ediyor. 'ÇED' raporuyla ilgili süreç işlerken, geçen yıl konuyşla ilgili açıklamalarda bulunan siyasiler bu tesisin yapılmayacağı yönünde halka söz vermişti. Öte yandan söz konusu tesis ile ilgili sürecin 3-4 yıl sürmesi beklenirken Dursunbeyliler tesisin kurulmayacağına inanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünde 25 Nisan 2013 tarihinde Odaköy mevkisinde Şen Madencilik şirketi tarafından yapılması planlanan 1. ve 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi toplantısına, Dursunbey Belediyesinin görüş ve düşüncelerini belirtmek üzere Başkan yardımcısı Cemal Ergenç ve Destek Hizmetleri müdürü Nusret Ergin katıldı. 2012 yılında da yapılan toplantıda olumsuz rapor veren Dursunbey Belediyesi sürecin devamı olan bu toplantıda bölge halkının tedirginliği, bölgede oluşabilecek olumsuzluklar ve bu tesisin bölgeye yapılmasıyla ilgili olumsuz görüşler bildirdi. Toplantıda ayrıca İl Özel İdaresi de olumsuz görüşlerin belirtildiği bir raporu toplantıya yazılı olarak gönderirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ise bu tesise olumlu rapor verdiği öğrenildi.

EDİP UĞUR GARANTİ VERDİ: "O TESİS ODAKÖY'E YAPILMAYACAK"

Bu arada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Dursunbey ilçesine giderek bazı temaslarda bulundu. İlçe merkezindeki Çarşı Camisinde kıldığı ikindi namazının ardından Asma Altı'nda vatandaşlar ile bir araya gelen Edip Uğur, kendisine iletilen sorunları dinledi. Mıcırlar Köyü muhtarı Odaköy'de yapılması planlanan atık depolama tesisi ile ilgili söylentilerin yeniden hortladığını hatırlattı. Bu söylentilerin asılsız olduğunu belirten Edip Uğur, bu durumun sürecin bir devamı olduğunu hatırlatarak, "Ancak, süreç tamamlandığında bu tesisin kurulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Yöredeki vatandaşların içini rahatlatan açıklamalarda bulunan Edip Uğur, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını da dinledi. Uğur ilçeye acilen bir mezbaha kazandırılması için çalışma başlatacaklarını açıkladı. Edip Uğur, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünü Basın Birliği Bürosuna çağırıp burada hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinleyip istekleri konusunda onlara esnek davranılıp yardımcı olunmasını istedi. Dursunbeyliler, Edip Uğur'a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber