Başbakan, yeni yıla 'çatkapı' ziyaretlerle girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yıla Muğla'nın Akyaka Beldesi'nde ailesiyle birlikte giren Başbakan Erdoğan, herkesin yılbaşını farklı karşıladığını belirterek, kendisinin "çat kapı" ev ziyareti yapacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıla Muğla'nın Akyaka Beldesi'nde ailesiyle birlikte girdi.

Başbakan Erdoğan, 2005 yılının son saatlerinde, yeni yıl tatili için geldiği Akyaka Beldesi'ndeki Çoban Tur Butik Otel'den beraberindeki Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile birlikte Gökçeköy'e geçti.

Burada vatandaşlarla bir kafeteryada sohbet eden Başbakan Erdoğan, herkesin yılbaşını farklı karşıladığını belirterek, kendisinin "çat kapı" ev ziyareti yapacağını ifade etti ve rastgele bazı köy sakinlerinin evine konuk oldu.

Önce Mahmut Türktaş adlı vatandaşın evini ziyaret eden Erdoğan, daha sonra İsa Yurttaş adlı minibüs şoförünün evini ziyaret etti. Ev sahiplerinin hatırını soran ve yeni yıllarını kutlayan Erdoğan, ardından yürüyerek 4 çocuklu ve emekli Hüseyin Ata'nın evine geçti. Kendisine kola ikram edilmek istenmesi üzerine Erdoğan, "O kadar güzel narenciyeler varken bunu mu içiriyorsunuz" dedi. Bunun üzerine ev sahipleri, Erdoğan'a taze portakal suyu ikram ettiler.

Erdoğan, duble yollar için teşekkür edilmesi üzerine de, bu yolların aşınma paylarının tamamlanmasından sonra vatandaşın daha zevkli araç kullanacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra ürettiği balları dükkanında satan Selçuk Manav'ın önce evini, ardından da bakkal dükkanını ziyaret etti. Buradan bal ve kaymak satın alan Erdoğan'a, köyden ayrılırken vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundular. Bir vatandaşın, "Ölümüne arkandayız" sözlerine, Erdoğan, "Ben de ölümüne geldim" karşılığını verdi.

Erdoğan, yeni yıla 15 dakika kala köyden ayrılırken, 2006 yılını ailesi ve kendisine eşlik eden aile dostlarıyla konakladığı otelde karşıladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber