MEÜ Öğretim Görevlisi Korucu'nun besteleri dünyaya açıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Semih Koucu'nun bütün eserleri, merkezi New York'ta bulunan bir şirket tarafından basılarak, şirketin sitesi üzerinden dijital olarak satışa sunulacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEÜ Öğretim Görevlisi Korucu'nun besteleri dünyaya açıldı

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü öğretim elemanlarından Semih Korucu'nun besteleri, merkezi New York'ta bulunan ve New Yorklu akademisyenlerce işletilen Seconda Prattica adlı nota basım ve dağıtım şirketi tarafından basılacak. Konservatuvarda Armoni, Füg, Konturpuan, Form ve Kompozisyon dersleri veren Semih Korucu'nun solo gitar için yazdığı 'Nexus' adlı eseri Seconda Prattica tarafından basıldı ve Nisan ayı başında 'secondaprattica.org/guitar-scores/' sitesinde yayınlandı. Şirket, Korucu'nun solo viyola ve piyano için yazdığı 'Emphaty' adlı eserini yayınlamak için de hazırlıklara başladı. Korucu'nun tüm eserlerini basmaya karar veren şirket, notalar basıma hazır hale getirildikçe siteye yükleyecek ve eserler dijital olarak satışa sunulacak.

Öğretim Görevlisi Korucu, konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye'de ilk kez bir Türk bestecisinin bütün eserlerinin bütünüyle basılıyor olacağına dikkat çekerek, şirketin kayıtları içerisinde dünya ölçeğinde hayatta bulunan kayıtlı tek bestecinin kendisi olduğunu da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber