'İnsanın kendisine karşı sorumluluğu' konferansı

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "İnsanın kendisine karşı sorumluluğu" konferansı yoğun ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İnsanın kendisine karşı sorumluluğu' konferansı

Isparta Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı tarafından gerçekleşen, "İnsanın kendisine karşı sorumluluğu" konferansı Korkuteli Belediye Düğün salonunda gerçekleşti. Konferansa, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkan vekili Mehmet Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, İlçe Müftüsü Duran Turgut, Halk Eğitim Müdürü M. Harun Topay, Siyasi Parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Isparta Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı, "İnsan olmanın en önemli niteliklerinden birisi, belki de en önemlisi sorumluluk bilincidir. Çünkü insan yaratılışının ta başında sorumluluk almış bir varlıktır. Hal böyleyken, sorumluluktan kaçınan, görevlerini yerine getirmeyen, umursamaz ve vurdumduymaz olan insan varlık nedeninin farkında olamayan bir zavallıdır. Bu durumda olan insana gerçekten acımak gerekir ki; sorumluluk duygusu taşımayan insanın hayvandan bir farkı kalmaz. Aslında sorumluluktan kurtuluş yoktur. Çünkü insanın sorumluluğu hayatın her alanını kapsar mahiyettedir.

Bunlar, İnsanın kendisine karşı, Ailesine karşı, Komşularına karşı, Arkadaşlarına karşı, İşine ve iş arkadaşlarına karşı, Çevresine karşı, Mahlûkata karşı, Eşyaya karşı, Topluma karşı sorumlulukları vardır. Bütün bunları da kapsamına alan kendisini ve âlemleri yaratan Allah'a karşı sorumlulukları vardır. Burada üzerinde durmak istediğim konu bireysel ve toplumsal huzurun, mutluluğun, dayanışmanın ve başarının en önemli unsuru olan toplumsal sorumluluk bilincidir.

Herkes şunu bilmelidir ki; her fert istese de istemese de ailesinin ve yaşadığı toplumun bir üyesidir. Toplumdaki yerini ve önemini idrak edemeyen kişi bir bakıma kendini de inkâr etmekte, kendini yok saymaktadır. Çünkü insan toplum içerisinde olduğu kadarıyla insandır, toplumdan uzak olduğu ölçüde de insanlıktan uzaklaşır.

Toplumların, bireylerinin toplumsal sorumluluk bilincinin gücü nispetinde başarılı, güçlü ve mutlu olacağı bir gerçektir. Dolayısıyla, toplumsal refahı ve mutluluğu arzu eden her insan toplumun bir ferdi, bir unsuru olduğunun ve toplumsal sorumluluğunun bilincinde olmak mecburiyetindedir" dedi.

Konferans sonunda Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Isparta Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı'ya bir plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber