Şehit ateşi Gaziantep'e düştü

AĞRI Dağı'nın Korhan Yaylası'nın Bayraktepe bölgesinde bastıkları mayının patlaması sonucu silah arkadaşı Mustafa Altan ile birlikte şehit düşen İbrahim Özkıdır'ın ölüm haberi Gaziantep'teki yakınlarını yasa boğdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit ateşi Gaziantep'e düştü

Şehit haberini askeri yetkililerden alan Özkıdır ailesinin fertleri gözyaşlarına boğuldu.

Iğdır'da vatani görevini yapan ve terhisine 3 ayı kalan 21 yaşındaki jandarma er İbrahim Özkıdır, silah arkadaşı Mustafa Altan ile birlikte devriye görevi yaparken mayına basması sonucu ağır yaralandı. Arkadaşının şehit olduğu patlamada ağır yaralanan Özkıdır, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

ACI HABER AİLEYE VERİLDİ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ancak Gaziantep'te yaşayan Özkıdır ailesine, çocuklarının şehit olduğu saat 23.00 sıralarında askeri yetkililer tarafından iletildi. Gece şehit erin ailesinin yaşadığı Yukarıbayır Mahallesi'ndeki eve gelen askeri yetkililer, acı haberi 74 yaşındaki baba Alo anne Fatma ve diğer yakınlarına iletti. İbrahim Özkıdır'ın şehit olduğunu öğrenerek fenalaşan anne Fatma Özkıdır'a, askeri yetkililere eşlik eden ambulansta müdahale edildi. Bir süre Özkıdır ailesinin fertlerine başsağlığı dileyip, taziyelerini ileten askeri yetkililer daha sonra mahalleden ayrıldı.

7 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜ

İbrahim Özkıdır'ın şehit olduğu haberini alan yakınları ile komşuları da Özkıdır ailesinin evine gelerek taziye dileğinde bulundu. Oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan, yakınları ve komşularının yardımıyla ayakta duran baba Alo Özkıdır, "4 erkek 3 kızım var. İbrahim 7 çocuğumun en küçüğüydü. 2 ay önce izne gelmişti ve hasret gidermiştik. Son olarak pazar günü telefonla görüştüğümüzde durumunun iyi olduğunu ve 3 ayı kaldığını söyledi. Biz de kendisine dikkat etmesi tavsiyesinde bulunduk. Bugün bu patlamayı duyunca ve ardından İbrahim'in şehit olduğunu öğrenince şoke olduk. Oğlum şehit oldu, Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

Şehit er İbrahim Özkıdır'ın, naşının bugün Gaziantep'e getirileceği ve düzenlenecek cenaze töreni sonrası toprağa verileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber