Ortaokullar arası bilgi yarışması heyecanlı geçti

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertip edilen bilgi yarışmaları finalleri kapsamında Ortaokullar arası bilgi yarışması Erzurum Lisesi Kültür Sitesinde gerçekleşti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ortaokullar arası bilgi yarışması heyecanlı geçti

Yarışmaya Olur Kaymakamı Ömer Cimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Şube Müdürü Osman Nuri Aydın, İbrahim Turan, ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge; ilçelerde bilgi yarışmaları yapılarak buraya gelindiğini Ortaokullar, Liseler, YABO'lar, Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liseleri olmak üzere bu yıl ayrı kategorilerde yarışmaların yapıldığını, Erzurum'da Eğitim çıtasının yükseldiğini, YGS'de 23. Sıraya yükselerek birçok ili geride bıraktığını ve başarının artarak devam etmesinin gayretleri içerisinde olduklarını belirtti.

Yarışma da Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Genel Kültür olmak üzere 20 soru soruldu.

Yarışmada Ortaokullararası bilgi yarışması il birincileri berabere kaldıklarından dolayı jüri kararıyla Karayazı Şehit Onbaşı Ahmet Şükrü Karataş YABO ve Palandöken 70. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Olur Kazım Karabekir Ortaokulu ve Pasinler İbrahim Hakkı Ortaokulu ise ikinci oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber