Valiler kararnamesine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son Valiler kararnamesi ile Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun'un Isparta'ya atanmasına tepki gösteren ANAP Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, atamadan hükümet ve AKP milletvekillerini sorumlu tuttu. Hükümetin, AKP'nin işlerini takip eden memur atamak için uğraş verdiğini savunan Tüysüz, "Oldu olacak AKP'li milletvekillerini vali, başhekim olarak atasınlar" dedi.

Turan Tüysüz parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, son Valiler kararnamesi ile Şanlıurfa'dan Isparta'ya atanan Vali Şemsettin Uzun'un, Şanlıurfa'ya bugüne kadar gelmiş, kısa sürede en iyi hizmet eden valilerden birisi olduğunu söyledi. Uzun'un Şanlıurfa'dan alınmasının büyük bir talihsizlik olduğunu dile getiren Tüysüz, "Valimiz Şanlıurfa'da kalmalı, bırakın Şanlıurfa hizmet görsün" dedi.

Tüysüz, Vali Uzun'un atanmasının AKP'li Şanlıurfa milletvekillerinin imzasıyla gerçekleştiğini savunurken, hükümetin, AKP'nin işlerini takip eden memur atamak için uğraş verdiğini dile getirdi. Tüysüz, sık sık vali değişimini AKP iktidarının siyasal kadrolaşma felsefesi olarak değerlendirdi.

VEKİLLERİ ATASINLAR

Turan Tüysüz, son üç yılda Şanlıurfa'da üç vali, son beş ayda da Devlet Hastanesinde 9 başhekim değiştiğine işaret ederken, "Oldu olacak AKP'li milletvekillerini vali, başhekim olarak atasınlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber