Sağlık Bakanlığı'na 'personeline sahip çık' çağrısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler kendisiyle tartışanları tutuklatırsa sağlık personeli kime güvenecek?

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Bir Hakimin Bayburt Devlet Hastanesi'nde tartıştığı Hastane Müdürü ve Tıbbi Sekreteri tutuklatması olayını değerlendirdi.

Bayburt Devlet Hastanesinde yaşanan tutuklama olayına sert tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Son dönemlerde özellikle hastanelerimizde şiddet olayların ardı arkası kesilmezken, sağlık personeli can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet vermeye çalışırken, görevi başındaki devlet memurunun yaptığı bir tartışma nedeniyle kelepçelenerek götürülmesi sağlık çalışanlarının içine düştüğü vahim durumun bir göstergesidir. Yaşanan olayın daha da üzüntü verici boyutu hukuk ihlalinin bir hakim tarafından yapılmış olmasıdır. Bu arkadaşlarımız görevi başından kelepçelenerek götürülmeyi hak edecek ne yapmıştır? Birinin canına mı kastetmiştir? Devleti mi dolandırmıştır? Adaletin temsilcileri böyle davranırsa sağlık çalışanları kime güvenecekler."dedi.

Tutuklamanın anlamsız ve haksız olduğunu ifade eden Kahveci "Birisiyle tartışan ya da birine hakaret eden herkes tutuklanıyor mu? Bu uygulamanın başka bir örneği var mı? Kanunlar tutuklanma nedenlerini açıkça belirtmiştir. Eğer ortada hakaret varsa bile bu tutuklanmayı gerektirmez. Yasalar karşısında hakim de savcı da eşittir. Kanunlar herkes için aynı şekilde uygulanır. Hakim olmak kanun önünde kimseye imtiyaz sağlamaz. Hakimlerimizin bunu bilerek duygusal davranmamaları lazım. Sağlık personelini haksız bir şekilde tutuklatmaya ve rencide etmeye kimsenin hakkı yok." dedi.

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığını göreve çağıran Genel Başkan Kahveci "Sağlık Bakanlığı personeline sahip çıkmalı ve bu gibi sağlık personelini rencide edici olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri alarak ilgili kurumlarla acilen temasa geçmelidir. Adalet Bakanlığı da bir genelge yayınlayarak hakimlerimizi bu tür davranışlardan sakınmaları konusunda uyarmalıdır." şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber