Yuvadan kaçan 3 çocuk, kapkaç yaparken yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılık, yankesicilik ve kapkaç gibi suçlardan çok sayıda suç kayıtları olduğu için koruma altına alınarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yuvalara yerleştirilen 3 kız çocuğu, Üsküdar'da kapkaç yapmak isterken suçüstü yakalandı. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, M.T. (17), S.P.(8) ve E.P.(11) adlı 3 kız çocuğu ve İ.B. (13) adlı erkek çocuk, Atatürk Havalimanı'ndan otomobillerine binen Levent ve Arzu M. çiftini ticari otomobille Üsküdar Selamiali Mahallesi'ndeki evlerinin önüne kadar takip etti.

Grup, yardım etme bahanesiyle evlerinin önünde bavullarını taşıyan çifte yaklaştı. Bu sırada M.T, Arzu M'nin çantasını kaparak kaçmak istedi. Atik davranan Levent ve Arzu M, çevredeki vatandaşların da yardımıyla M.T, S.P. ve E.P'yi suçüstü yakaladı. İ.B. ise kaçtı. S.P. ile E.P, Küçükyalı Çocuk Yuvası'na teslim edilirken, Taksim Gençlik Merkezi'nde kalan M.T. ise Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi.

Polis yetkilileri, dolandırıcılık, yankesicilik ve kapkaç gibi suçlardan M.T'nin 35, E.P. ile S.P'nin de 55'er suç kayıtları bulunduğunu, bu nedenle koruma altına alınarak SHÇEK'e bağlı yuvalara yerleştirildiklerini, ancak buralardan kaçtıklarını belirttiler. Bu arada, yakalanan M.T, S.P. ve E.P'nin Bostancı'da bir güzellik merkezinden 17 Aralık 2005 tarihinde "Romalı Perihan" olarak tanınan sanatçının çantasının çalınma olayının da faili oldukları ve sanatçı tarafından teşhis edildikleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber