Sezer veto etti Bakan Koç ise 'devam' dedi

Haber Giriş : 04 Ocak 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Tiyatroları'nda Lemi Bilgin'in görevden alınıp, yerine Mine Acar'ın vekaleten genel müdürlük koltuğuna oturmasıyla başlayan tartışmalar, 4.5 ay sonunda yeni bir boyut kazandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, göreve vekaleten gelmesi çok sayıda yöneticinin istifasına ve sanatçıların sokağa çıkmaya kadar varan protestosuna neden olan Acar'ın, asaleten atanmasına ilişkin kararnameyi veto etti.

GEREKÇE BELİRTMEMİŞ
22 Ağustos'tan bu yana Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Mine Acar, son gelişmeyi SABAH'a değerlendirirken, Cumhurbaşkanı'nın veto kararını üzüntüyle karşıladığını belirtti ve şöyle dedi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Ama Sayın Atilla Koç, 'Sizi başarılı buluyoruz, memnunuz, görevinize devam edin' dedi. Ben de görevimin başındayım." Acar, atama kararnamesi iade edilirken herhangi hukuksal, yasal bir gerekçe gösterilmediğini, sadece "Uygun değildir" denildiğini belirtti. Bu kararda ilk günkü tartışmaların etkili olabileceği düşüncesini dile getiren Acar, vekaleten görevini sürdüreceğini belirterek, şunları söyledi:

GEREKÇE BELİRTMEMİŞ
"Başlattığımız projeler var. Bunları da yarım bırakmak istemiyorum işin doğrusu. Sayın Bakan da görevimi sürdürmemi istediler. Önemli olan tiyatro için bir şeyler yapabilmekti." Acar, Devlet Tiyatroları'nda sıkıntı olmadan çalışmaların sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımız hep çalışmamakla suçlanırdı, şu anda öyle bir şey yok. Bütün arkadaşlarım çok yoğun bir biçimde çalışıyorlar. Ben bugün varım, yarın yokum ama, tiyatro kalıcı. Asaleten veya vekaleten her neyse bu imkanlar bana verildiği sürece projelerime devam etmeyi düşünüyorum."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber