666 sayılı KHK, görevde yükselme mağduru yaratmamalı

666 sayılı KHK'da yer alan hüküm, Sağlık Bakanlığınca daha önce lehe yorumlanmıştı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
666 sayılı KHK, görevde yükselme mağduru yaratmamalı

30 Nisan 2013 tarihinde yayımladığımız "666 sayılı KHK, şefliğe yükselenin maaşını düşürdü" başlıklı haberde, görevde yükselme ile oluşan bir mağduriyete dikkat çekmiştik.

666 sayılı KHK'nın geçici 11.maddesinde;

"Bulundukları kadro veya pozisyon unvanlarında isteğe bağlı olarak değişiklik olanlar ile kendi istekleriyle başka kurumlara atananlara fark tazminatı ödenmesine son verilir"

hükmü yer almaktadır.

Bu hükümde geçen "isteğe bağlı" ifadesi personel aleyhine yorumlanabileceği gibi lehine de yorumlanabilir. SGK, görevde yükselme ile şef kadrosuna atanmaya hak kazananları, bu madde kapsamında değerlendirmiş ve personelin maaşı düşmüştür.

Oysaki benzer bir madde, özelleştirme nedeniyle diğer kurumlara yapılan atamalarda fark tazminatını düzenleyen 4046 sayılı Kanunun 22. maddesinde de yer almaktaydı. O madde şu şekildeydi: "Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir."

Sağlık Bakanlığı 2009 yılındaki görevde yükselme uygulamasında, başarılı olan personelin atamalarını re'sen kabul ederek, personel lehine sorunu çözmüştü. Sağlık Bakanlığının 2009 tarihli yazısı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber