Hanefi Bostan'dan görevde yükselme sınavına ilişkin açıklama

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Türk Eğitim Sen’in bir yıla yakın mücadelesinden sonra nihayet idari personelin Görevde Yükselme Sınavının Nisan 2013 döneminden itibaren Görevde Yükselme Eğitiminin Şef, Bilgisayar İşletmeni ve Memur kadrolarında yapılacağına dair karardan sonra sendikamız tarafından Kurum İdari Kurulu Kararları imzalanmıştır” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Türk Eğitim Sen'in bir yıla yakın mücadelesinden sonra nihayet idari personelin Görevde Yükselme Sınavının Nisan 2013 döneminden itibaren Görevde Yükselme Eğitiminin Şef, Bilgisayar İşletmeni ve Memur kadrolarında yapılacağına dair karardan sonra sendikamız tarafından Kurum İdari Kurulu Kararları imzalanmıştır” dedi.

Hanefi Bostan yaptığı açıklamada, “Marmara Üniversitesinde yetkili sendika olarak Türk Eğitim Sen'in katıldığı 2012 yılı 1. ve 2. Dönem Kurum İdari Kurulu Kararları bugüne kadar Üniversite Yönetiminin idari personelin Görevde Yükselme Sınavını yapmama konusunda direnmesinden dolayı imzalanmamış ve yayınlanamamıştır. Türk Eğitim Sen'in bir yıla yakın mücadelesinden sonra nihayet idari personelin Görevde Yükselme Sınavının Nisan 2013 döneminden itibaren Görevde Yükselme Eğitiminin Şef, Bilgisayar İşletmeni ve Memur kadrolarında yapılacağına dair karardan sonra sendikamız tarafından Kurum İdari Kurulu Kararları imzalanmıştır” şeklinde ifade kullandı.

Bostan, “Ancak sendikamızın bütün çabalarına rağmen Şube Müdürü ve Müdür kadroları ile ilgili sınav süreci başlatılamamıştır. Hâlbuki bu kadrolara sınavsız atama yapılması mümkün değildir. Bu kadrolar, vekâleten ve tedviren görevlendirmelerle işgal edilmekte ya da hukuk dolanarak önce fakülte, yüksek okul ve enstitü sekreterliklerine atama yapıldıktan sonra bu kadrolara atama yapılmaktadır. Her ne şekilde olursa olsun sendika olarak haksızlığı ve hukuksuzluğu kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu nedenle Şube Müdürlüğü ve Müdürlük kadroları sınavına katılabilecek bütün personele çağrıda bulunarak bu haksız ve hukuksuz işlemlerin iptali için idari mahkemelerde bireysel dava açmaya çağırıyoruz” diye ifade kullandı.

Mahkeme masrafların sendika tarafından karşılanacağını ifade eden Bostan, “Bütün mahkeme masrafları sendikamız tarafından karşılanacaktır. Ancak bu yarı olumlu ve yarı olumsuz gelişmenin yanında sendikamız tarafından yeni kazanımlar da elde edilmiştir. Bu yeni kazanımlar şunlardır:

Devlet Personeli olan Koruma Güvenlik Görevlileri idari kadroya geçirilmedikleri için 5. Derecenin 3. Kademesinden ileriye terfi edememektedir. Üniversite mezunu olsalar bile 5/3'den emekli olabilmektedirler. Bu nedenle Devlet Personeli olan Koruma Güvenlik Görevlilerinin hak kaybına maruz kalmamaları için istekte bulunanların idari kadroya geçirilmeleri talep edilmiş ve bu talebimiz uygun görülerek uygulamaya konulmuştur.

2914 Sayılı Kanunun 5. Maddesi, 418 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirildiğinden Doçent unvanının kazanmış öğretim üyelerinin kadroya atanma şartı aranmadan Doçentlik kadrosu için öngörülen ek göstergelerden yararlanmaları gerekmektedir. Danıştay'ın konu ile ilgili kararları olup, bu kararlar emsal teşkil ettiğinden buna göre işlem yapılması talep edilmiştir. Bu talebimiz de uygun görülerek yürürlüğe konulmuştur. Yine Anadolu Hisarı, Bahçelievler ve Kartal Yerleşkelerinde çalışan üniversite personeli için ek servis talep edilmiş ve bu talebimiz de karşılanmıştır” diye konuştu.

Hanefi Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akademik personelin yemek yediği bölümde olduğu gibi, idari personelin yemek yediği bölümde de salata çeşitlerinin bulundurulması ve yemeklerin daha hijyenik olması talep edilmiş ve bu talebimiz de uygun karşılanarak yerine getirilmiştir. Üniversitenin Haydarpaşa Yerleşkesi Hukuk Fakültesi bodrum kattaki yemekhanenin daha uygun bir yere taşınması talep edilmiş, ancak daha uygun yer bulunmadığı gerekçesiyle bu talebimiz karşılanamamıştır. Bunun yanında Nişantaşı Yerleşkesindeki yemekhane; öğrenci yemekhanesi ve idari-akademik personel yemekhanesi şeklinde yeniden düzenlenerek ve mekân biraz daha genişletilerek ve Diş Hekimliği Fakültesi binası terasında bulunan yer yemekhane olarak hizmete açılarak sendikamızın talepleri önemli ölçüde karşılanmıştır. Sendikamızın 2012 Yılı 1. ve 2. Dönem Kurum İdari Kurulu Talepleri ve alınan kararlar ekte olup, üniversite idari ve akademik personele ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber