Operasyon polislerden bile gizlenmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da Sedat Peker ile bağlantısı olduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyon, operasyonda görev alan polislerden bile gizlenerek gerçekleştirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün toplam 370 polisle gerçekleştirdiği "Altın Vuruş" adı verilen operasyon, azami gizlilik prensibiyle yürütüldü.

Sedat Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen ve Konya'nın yanı sıra Aydın, Denizli, Mersin gibi illerde de uzantıları bulunan Ejder B, Ali İhsan C. ve Seyit Mehmet Y'ye bağlı gruplara yönelik 7-8 ay süren bir çalışma yapıldı.

Dün sabaha karşı Konya ve ilçeleri ile söz konusu illerde yapılan baskınlar, operasyonda görev alan polislerden bile gizlendi. Ali İhsan C'ye bağlı olduğu öne sürülen 7 kişinin Hüyük'te yakalanması için görevlendirilen ekibe, son ana kadar, Ereğli'de bir terör operasyonuna katılmak üzere yola çıktıkları söylendi.

Eş zamanlı olarak birçok yerde gerçekleştirilen baskınlar, aramalar ve yakalamalarda görevli polisler, gözaltına alınanlar hakkında operasyon tamamlandıktan sonra genel bilgi sahibi oldular.

Operasyondan beyin takımı olarak görev yapanlar ve diğer yetkililerle birlikte sadece 10 kişinin haberinin olduğu öğrenildi.

BİR GÖZALTI DAHA

Konya'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Ereğli Şoförler Odası Başkanı da gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya'nın Ereğli İlçesi'nde Şoförler Odası Başkanı C.G. gözaltına alındı. C.G'nin operasyon düzenlenen suç örgütlerinden birisi ile bağlantısı olduğu iddia ediliyor.

Ekim ayında C.G'nin oğlunu fidye için kaçırdıkları iddia edilen 4 kişi Mersin'de polisin düzenlediği operasyonla yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber