Gökçek'in 32 bürokratına dava

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Kazım Usta'nın da aralarında bulunduğu 32 bürokrat hakkında dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Kazım Usta ve eski genel müdür İhsan Fincan'ın da aralarında bulunduğu 32 bürokrat hakkında dava açtı.

Başsavcılık, bürokratlar hakkında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle, görevi kötüye kullanmak suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'nde usülsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, EGO Genel Müdürü Kazım Usta ve eski genel müdür İhsan Fincan'ın da aralarında bulunduğu 32 bürokrat hakkında dava açtı.

Başsavcılık iddianamesinde eski ve yeni genel müdürle iki genel müdür yardımcısı, sekiz daire başkanı ve diğer bürokratlar hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasından 4.5 yıla kadar hapis istedi.

Başsavcılığa göre, EGO'nun yaptığı işlerde belediyelerin işletme alım satım esaslarını düzenleyen yönetmeliğe aykırılıklar var.

Suçlama listesi uzun

Başsavcılık iddianamesinde, suçlamaya konu usülsüzlükleri tek tek sıraladı. Buna göre, metrolarda reklam yayını için kullanılan monitörlerin kiralandığı şirketle yapılan sözleşmede usülsüzlük tespit edildi.

İddianemede, bazı ihalelerde firma tercihi yapıldığı da öne sürüldü. Başsavcılık, metroların ve araçların temizliği ile otobüslere yedek parça alımı, akaryakıt ve madeni yağ alımları, araç kiralama işleri ve gümrük hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili ihalelerde kanununa aykırılık tespit etti.

İddianamede, Ankara'nın doğalgaz yaygınlaştırma ve yenileme çalışmalarında usülsüz keşif artışı yapıldığı ve bunun 6 milyon doları bulduğu bilgisi de yer aldı.

CNNTURK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber