ÖMÜ Rektörlüğü'nden TBMM'ye başvuran öğretim üyesi için açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 00:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü, Amasya Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Evsile hakkında üniversite tarafından açılan soruşturmanın nedeninin, söz konusu kişinin kurumu bilgilendirmeden ve hiçbir mazeret göstermeden işe gelmemesi ve imza karşılığı tebliğ edilen görevlendirme yazısına rağmen mezuniyet törenine katılmaması olduğunu bildirdi.
OMÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, OMÜ Amasya Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Evsile'nin, hakkında açılan soruşturma nedeniyle TBMM Araştırma Komisyonu'na yazdığı mektupla ilgili bazı basın organlarında haberler yer aldığı belirtildi.

Doç. Dr. Mehmet Evsile hakkında Atatürk Araştırma Kurumu ve Amasya Valiliği'nce düzenlenen "Amasya'dan Yükselen Bayrak" konulu panele izinsiz katılmasıyla ilgili hiçbir yasal işlem yapılmadığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan işlem, Yüksek Öğretim Kanunu uyarınca Doç. Dr. Evsile'nin kurumu bilgilendirmeden ve hiçbir mazeret göstermeden 23 Haziran 2005 günü işe gelmemesi ve imza karşılığı tebliğ edilen görevlendirme yazısına rağmen mezuniyet törenine katılmaması nedeniyle açılan soruşturmadır." Doç. Dr. Evsile'nin söz konusu toplantıyla ilgili olarak görevlendirilmesinin söz konusu olmadığı da belirtilen açıklamada, "Ayrıca, Amasya'da gerçekleşen bu panele katılımıyla ilgili olarak da kendisinin Amasya Eğitim Fakültesi'ne hiçbir başvurusu veya isteği söz konusu dahi değildir. İlgili dekanlığa bu konuda yapılmış hiçbir başvurusu da yoktur" denildi.

Açıklamada, söz konusu panel için konuşmacı olarak görevlendirilen bir öğretim üyesinin panelin ardından mezuniyet törenine katıldığı, ayrıca paneli izleyen protokol mensuplarının da aynı törende bulundukları kaydedilerek, olayla ilgili açılan soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

Ondokuzmayıs Üniversitesi ile ilgili TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'na başvuran Doç. Dr. Mehmet Evsile, söz konusu panelden dolayı "izinsiz işe gelmediği" gerekçesiyle üniversite yönetimince hakkında soruşturma açıldığını ve haksızlığa uğradığını iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber