OMÜ Araştırma Komisyonu'nda 'Erkeklik' tartışması

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu'ndaki bu kez de 'erkeklik' tartışması yaşandı.

AKP'li Alim Tunç, komisyona bilgi veren Yrd. Doç. Bayram Çepniler'e kadın doğumcudan aldığı raporu ima edince Çepniler, "Sapına kadar erkek adamım. Belden aşağı vurmayın. Ciddi sorular sorun" dedi.

Üniversitedeki inşaat yolsuzluğu hakkında komisyonu bilgilendirmeye gelen Çepniler'e sorulan sorular hasta olmadan alınan sahte raporları Meclis kayıtlarına geçirtti. Bu tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

Tunç: Siz Vezirköprü'den hiç rapor aldınız mı?

Çepniler: Almaz olur muyum, hem de kadın doğumcudan. Acilden rapor aldım, çünkü bu raporların... Çok şükür hasta değilim yani.

Tunç: Hasta değilsiniz ama rapor alıyorsunuz.

Çepniler: Yaşar Baş denilen avukat arkadaş bunu mahkeme huzurunda söyledi. Ben o kadın doktorundan rapor alan adamım, sapına kadar da erkek bir adamım yani. Kadın olmadığımı ispat etmem için. Komisyonun böyle bir görevi var mı? Seçimi kazanamadım, dönmek istedim. Üniversite görevime başlatmadı. Müstafi sayılmam, rapor alamamam için her talimatı verdi. Ben de Merzifon'a gittim rapor aldım. O gece de acilde kadın doğumcu varmış. Sinir doktoru da olabilirdi, ben deli miydim o zaman. Daha ciddi sorular sorun hocam.

Tunç: Bel fıtığıyla ilgili rapor ya ortopedi ya fizik tedavi ya beyin cerrahisinden alınır.

Çepniler: Ne yapayım ben öyle aldım. Ben 19 Mayıs Üniversitesi'nde onurumu ve şerefimi çiğnetmek için görev yapmıyorum. Lütfen öyle herkese belden aşağı yok.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber