Başmüdürün ailesi peş peşe üç şirket kurmuş

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcılık, görevden alınan Kapıkule Gümrüğü Başmüdürü Halil İbrahim Ekinci'nin eşi ve iki kızının üzerine kayıtlı iki lüks oto, bir lüks daire ve peş peşe kurulan üç şirket ile ilgili araştırma başlattı

Hakkında 'zimmete ve irtikapa yardımcılık'tan soruşturma açılan ve önceki gün görevden alınan Edirne Kapıkule Gümrüğü Başmüdürü Halil İbrahim Ekinci'nin serveti araştırılıyor. Savcılık tarafından yapılan araştırmada ulaşılan ilk bulgular derinleştiriliyor.

Edinilen bilgilere göre Başmüdür Ekinci'nin iki kızı ve eşi dört şirkette ortak durumunda. Ekinci'nin büyük kızı Hatice Esra Kavurmacı, Sait Kavurmacı ile evliyken kurulan Esas Tekstil'de ortak. Mart 2003'te kurulan bu şirkette, Ekinci'nin halen yurtdışında okuyan kızı Haliye Derya Ekinci de ortak. Esas Tekstil, 'Esas' markasının sahibi. Ancak Nişantaşı'ndaki tek mağazasını da kapattı. Markanın battığı söyleniyor. Savcılık, Esra Kavurmacı'nın üzerine 2003 model bir dizel Mercedes otonun kayıtlı olduğunu saptadı.

Başmüdür Ekinci'nin diğer kızı Haliye Derya Ekinci de lüks bir oto sahibi. Üzerine kayıtlı 2005 model 5.20 BMW model oto olduğu belirlendi. Yapılan araştırmalara göre öğrenci olan Haliye Ekinci'nin üzerine kayıtlı bu otoyu babası Başmüdür Ekinci kullanıyor.

Peş peşe üç şirket
Florya-Şenlikköy'de lüks bir apartman dairesine oturan Halil İbrahim Ekinci'nin eşi Fatma Ekinci ile kızları Hatice Esra Kavurmacı ve Haliye Derya Ekinci'nın ortaklığı bulunan üç şirket de 2005 yılında, mart, nisan ve temmuz aylarında peş peşe kurulmuş.

Hatice Esra Kavurmacı ile annesi Fatma Ekinci, Mart 2005'te YEK Ticari Mümessillik'i kurmuşlar. Hatice Esra Kavurmacı ile kardeşi Haliye Derya Ekinci Nisan 2005'te MEK Hazır Giyim'i kurmuş. Temmuz ayında da Hatice Esra Kavurmacı ile Ümit Yeşim Akalınlı, Ekar Acentacılık'ı faaliyete geçirmişler.

Soruşturmayı yürüten savcıların dikkatini çeken bir başka ayrıntı ise İstanbul'da özel bir üniversitede okuyan Haliye Derya Ekinci'nin öğretimine ara vererek yurtdışında eğitime gitmesi.

Savcılığa ulaşan bilgilere göre Halil İbrahim Ekinci'nin İstanbul ve dışında bazı gayrimekullerinin olduğu ihbarları üzerine üzerine Türkiye genelinde kendisi ve aile üyeleri hakkında mal varlığı araştırması başlatıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber