AK Parti çözüm, anayasa ve başkanlık için kampta

İktidar partisinin Kızılcahamam kampında çözüm sürecine yönelik anketler, akil insanlar hayetinin çalışmaları masaya yatırılacak.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti çözüm, anayasa ve başkanlık için kampta

Şebnem HOŞGÖR

AK Parti'nin geleneksel Kızılcahamam İstişare Kampı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü konuşmasıyla başlayacak. Asya Termal Tatil Köyü'nde gerçekleştirilecek kamp için milletvekilleri dün akşam saatlerinden itibaren Kızılcahamam'a gitmeye başladı. Kampa milletvekileri ve bakanların yanısıra, parti kurucuları, MYK ve MKYK üyeleri de eş ve çocuklarıyla katılıyor.

PKK'nın 8 Mayıs olarak ilan ettiği çekilme sürecinin hemen arifesinde gerçekleştirilecek kampta milletvekillerine süreçte gelinen nokta, demokratikleşme yolunda atılan ve atılacak adımlar anlatılacak.

__adhoodAsync('6205,0,0');

* {padding:0;margin:0;}document.write("<"+"script src='http://app.pubserver.adhood.com/6205,0,0,gazetevatan.com'><"+"/script>");

Yol haritası

Milletvekillerinin sürece ilişkin soruları Başbakan ve ilgili bakanlar tarafından yanıtlanacak. Bu kapsamda 1. ayını dolduran Akil insanlar Heyeti'nin çalışmaları, bu çalışmaların çözüm sürecine yönelik kamuoyu desteğine etkisi ve desteğin daha da artması için yapılması gerekenler yaptırılan son anketler ışığında mercek altına alınacak. Yapılacak değerlendirmeler ışığında da AK Parti “yeni anayasa mı geçiş anayası mı” ve bu tekliflerin zamanlamasına ilişkin yol haritasına ilişkin kararını netleştirecek. Başkanlık Sistemi, Yarı Başkanlık Sistemi ve partili Cumhurbaşkanı modelleri de kampın gündeminde tartışılacak diğer konular olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber