Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı hakkında inceleme

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canpolat hakkında inceleme başlatılmasına konu tahliyeyi dün Milliyet gündeme taşıdı. Buna göre, Çevik ve oğlu Ahmet Hilmi Çevik, çete kurarak adam öldürme ve yaralama suçlarından tutuklandı. Dosyanın "çete" kapsamından çıkarılmasından sonra Beyoğlu Savcısı Faysal Akpolat, Çevik ve oğlunun tahliyesini talep etti. Akpolat, Beyoğlu Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nin reddettiği talebinde ısrarcı oldu. Aynı mahkemenin yeniden reddetmesi üzerine itirazla talebini Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne taşıyan Akpolat, buradan da olumsuz yanıt aldı.

Mahkemelerin, "suçun işlendiği konusunda kuvvetli emareler bulunduğuna" yönelik kararına rağmen Beyoğlu Başsavcısı Ünal Canpolat, Çevik ve oğlunu, yeni CMK'nın 103. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenen "tutuklama kararının kaldırılması" yetkisini kullanarak tahliye etti. Canpolat'ın tutukluluğuna son verdiği Ahmet Hilmi Çevik'le kendi oğlu Berkay Canpolat'ın ortak şirket kurmuş olmaları dikkat çekti.

Adalet Bakanlığı da, süreci incelemeye aldı. Tahliye işleminin nasıl gerçekleştirildiğini araştıracak olan bakanlığın, daha sonra konuyla ilgili müfettiş görevlendirilip görevlendirilmeyeceğini karara bağlayacağı bildirildi.

Dilekçe de verildi
Ölen Hacı Erdoğan'ın eşi Saliha Erdoğan'ın avukatı dün Beyoğlu Sulh Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, Canpolat'ın oğlu ile Çevik arasında ortaklık olduğunu öne sürerek, zanlıların tutuklanmasını talep etti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber