10 bin Sivaslı Hz. Peygamber'in hayatını okudu

Sivas Eğitimciler Derneği tarafından, "Sivas O'nu Okuyor" kitap okuma yarışması düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 bin Sivaslı Hz. Peygamber'in hayatını okudu

10 bin kişinin katıldığı "Sivas O'nu Okuyor" yarışması 9'u il merkezi, 10'u da ilçelerde olmak üzere toplam 19 okulda yapıldı. Yarışma orta okul ve orta öğretim sınıfları ile yetişkin-üniversite olmak üzere üç kategoride düzenlendi. 10 bin kişinin ter döktüğü sınavda, vatandaşlar Hz. Peygamber'in hayatıyla ilgili soruları yanıtladı. Dersliklerin dolu olduğu sınava talep fazla olunca bazı vatandaşlar öğretmen masasında soruları yanıtladılar. Bazı bayanlar da sınava çocuklarıyla birlikte girdi. Yarışma sonuçları 13 Mayıs 2013 tarihinde saat 14.00'te duyurulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Köksal, "Yarışmamıza rekor sayıda başvurunun olması insanlığın Peygamberimiz (sav)'e duyduğu sevgi ve saygının bir göstergesidir. Baba ile oğul, anne ile kız, dede ile torun aynı yarışmada peygamberimizin hayatını okudu ve tanıdı. Böylece aile içerisinde tatlı bir yarışma ve rekabet ortamı oluştu" dedi.

Sınava katılan vatandaşlar ise yarışma sayesinde hoşgörünün en büyük temsilcisi olan HZ. Peygamber'in hayatını daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber