4 bin masaj elemanı aranıyor

Son yıllarda sağlık turizmi alanında yapılan yatırımlar sektörün kalifiye eleman açığını da artırdı. İyi eğitim almış masaj elemanları 4 bin liradan işe başlayabiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2013 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD ve AB ülkelerinin hastaların uygun maliyeti nedeniyle Türkiye'deki termal ve sağlık turizmi merkezlerine yönlendirmesi bu alandaki yatırım ve istihdama da hız verdi.

Eskiden sadece SPA ve tatil merkezlerinde istihdam edilen masaj elemanlarının sağlık turizminin talebiyle birlikte altın değerine ulaştığını belirten Türkiye Masaj Enstitüsü Başkanı Sertaç Ak, iyi eğitim almış donanımlı bir masaj elamanının 2 bin ile 4 bin liradan işe başladığını, yeni mezunların bazen açık artırmayla işe alındığını ifade etti.

Yakın bir zamana kadar kazancı az olduğu için tercih edilmeyen masaj uzmanlığının yüksek getiri sağlayan meslekler arasına girdiğini ifade eden Ak, "Kaliteli bir eğitim alan ve sağlık amaçlı masaj uygulamaları konusunda yetişmiş elemanlar, kısa zamanda 4 bin lira aylık gelire ulaşabiliyor. Ek gelir olsun diye kurslara kaydolan pek çok kişi asıl işlerini bırakarak masaj alanında kariyer yapmayı seçiyor. Spor merkezlerinden, sitelere sosyal tesislerden tatil beldelerine kadar yüzlerce alanda 20 bine yakın masaj elemanı istihdam ediliyor. Sağlık turizmine yapılan yatırımlarla birlikte şu anda sağlık amaçlı masaj uygulamalarını sunacak 3 bin kalifiye eleman açığı var. İşletmelerin talebine yetişmekte zorlanıyoruz. Kursiyerlerimiz daha mezun olmadan açık artırmayla işe yerleştiriliyor. En yüksek maaşı ödeyen elemanı kapıyor" diye konuştu.

SERTİFİKA ÇOK BİLGİ YOK

Milyon dolarlık yatırımlar yapıldığını fakat bu işi hakkıyla yapan eğitimli eleman bulmanın çok zor olduğunu anlatan Sertaç Ak, "Bugüne kadar 6 bine yakın mezun verdik hala taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. Bu alanda çalışmak için MEB belgesi şart. Ancak eğitim içeriğinden yoksun belge sahibi vasıfsız elemanlar sektörün toplam kalitesini yok ediyor. Çok sayıda sertifikalı sözde masaj elemanı var ancak işletmeler eğitimli personel arayışında. Şu anda sektörde ciddi şekilde eğitimli işten anlayan eleman sıkıntısı var" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber