6 Mayıs 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Portekiz'de

- Cumhurbaşkanı Gül, Portekizli şair Luis Vaz de Camoes'in mezarına çelenk koyacak, Jeronimos Manastırı'nı ziyaret edecek.

- Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, Cumhurbaşkanı Gül'ü Belem Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak. Fotoğraf çekimi ve şeref defterinin imzalanmasının ardından Gül ve Cavaco Silva, baş başa görüşmelere katılacak, heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Silva'nın Queluz Sarayı'nda onuruna verdiği resmi akşam yemeğine katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

3- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen vakıflar haftası etkinliklerinin açılış törenine katılacak.

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basın toplantısında enerji ile ilgili gündemdeki konuları değerlendirecek.

5- İsrail'in, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye'den özür dilemesinin ardından yürütülen tazminat görüşmelerinin ikincisi, Tel Aviv'de yapılacak.

6- Almanya'da 2000-2007'de 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) hücresinin davasının görülmesine Münih'te başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber