Hastanın ölümünden sorumlu tutulan doktor ve hemşirelere hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Bozyaka Hastanesi'nde görevli 5 doktor ve 2 hemşire, ameliyat sırasında Abdulgani İçin'in ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, haklarında "tedbirsizlik, dikkatsizlik veya meslekte ve sanatta acemilik sonucu ölüme neden oldukları" iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istenen ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar A.R.E, O.K, K.Ç, M.A. ve A.K. ile hemşire F.A.A. katılmadı. Hemşire Y.Ş. ve ölen Abdulgani İçin'in oğlu Sedat İçin, duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme, 4/8 oranında kusurlu bulanan sanıklara 1'er yıl hapis cezası verdi. Yargıç, hapis cezasını paraya çevirerek, cezayı ertelemedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Emekli TEK işçisi Abdülgani İçin, 11 Temmuz 2000'de Bozyaka SSK Hastanesi'nde ameliyata alınmış, bu sırada boyun damarlarından birinde meydana gelen kesi nedeniyle ölmüştü.

Ailenin suç duyurusu üzerine 5 doktor ve 2 hemşire hakkında, "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası raporunda da doktorlar "kusurlu" bulunmuştu.

İçin ailesinin, 5 doktor, 2 hemşire ve SSK Genel Müdürlüğü aleyhine açtığı 230 bin YTL'lik tazminat davası ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber