Öğrenciler yarıyıl tatiline girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Danıştay'ın Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verdiği yönündeki haberin doğru olmadığını belirterek, "Böyle bir şey söz konusu değil. Daha dün itibariyle bize yapılan başvurularda dile getirilen iddialar bildirildi. Henüz böyle bir karar söz konusu değildir" dedi.

Çelik, Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği ile ilgili olarak öğrencilerin Başbakanlık ve diğer kurumlara göndermesi için hazırlanan teşekkür mektubunun karnelerle birlikte dağıtılacağına ilişkin haberin de doğru olmadığını söyledi.

2005-2006 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. Yaklaşık 13.5 milyon öğrenci ve 575 bin öğretmen kurban Bayramı ile birlikte 23 gün sürecek yarıyıl tatiline başladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Atatürk Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada yarıyıl tatilinin öğrenciler için yorgunluk atma, öğretmenler ve yöneticiler için soluklanma, topyekun değerlendirme, gözden geçirme fırsatı yaratacağını söyledi.

Öğrencilerin ve eğitimcilerin bu fırsatı çok iyi değerlendireceklerine inandığını ifade eden Çelik, iktidara geldiklerinden bu yana eğitimde farklılık sergilediklerini, müfredatı değiştirdiklerini anlattı.

Öğrencilerin uzun bir tatile çıktıklarını belirten Çelik, "En iyi, en verimli saatler, kitaplarla baş başa geçen saatlerdir" diyerek kitap okumaya vakit ayırmalarını istedi. Çelik, öğrenciler için 100 kitaplık bir tavsiye listesi hazırladıklarını anımsattı.

Konuşmasının ardından bazı öğrencilere karnelerini ve takdirname belgeleri veren Çelik, öğrencilere Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanını ve Çanakkale şiirlerinin yer aldığı CD armağan etti.

Bakan Çelik, bir gazetecinin Danıştay'ın Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğine ilişkin haberi anımsatması üzerine, "Böyle bir şey söz konusu değil. Daha dün itibariyle bize yapılan başvurularda dile getirilen iddialar bildirildi. Henüz böyle bir karar söz konusu değildir. Bu haberin doğru olmadığını düşünüyorum. Yok böyle bir şey" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber